ERÜ'ye "Sıfır Atık Belgesi" verildi

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi'ne (ERÜ), Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından "Sıfır Atık Belgesi" verildi.ERÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik...

10 Aralık 2020 Perşembe 16:28
ERÜ'ye

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi'ne (ERÜ), Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından "Sıfır Atık Belgesi" verildi.

ERÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen "Sıfır Atık Projesi" kapsamında üniversitede çalışmalar yönetmelik gereğince yürütülüyor.

ERÜ Çevre Sorunları ve Temiz Üretim Araştırma ve Uygulama Merkezi (ERÇEVREM) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ERÜ kampüsünde atıklar mavi ve gri kutularda toplandıktan sonra daha verimli ayrılarak geri dönüşümleri sağlanıyor.

Atık getirme merkezlerinde ise atıklar geçici olarak depolandıktan sonra lisanslı firmalar aracılığıyla ekonomiye kazandırılıyor.

Ayrıca sıfır atık sisteminin hayata geçmesiyle üniversite içinde eğitim, tanıtım ve organizasyon faaliyetleri gibi birçok faaliyet yürütülüyor.

ERÜ kampüsü altyapı, enerji ve iklim değişimi, atıklar, su, atıksu ve ulaşım alanlarında gösterilen üstün gayretler ile Türkiye'nin örnek kampüslerinden biri oldu.

ERÜ'ye, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından "Sıfır Atık Belgesi" verildi.

Anahtar Kelimeler:
ERÜSıfır Atık Projesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.