Eskişehir 112 İl Ambulans Servisinde görevli kadınlar 8 Mart'ta izinli sayıldı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği ve bağlı birimlerde çalışan sağlık personelinin yüzde 65'ini oluşturan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde izinli sayıldı.İl Ambulans Servisi Başhekimi Veli...

08 Mart 2021 Pazartesi 13:50
Eskişehir 112 İl Ambulans Servisinde görevli kadınlar 8 Mart'ta izinli sayıldı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği ve bağlı birimlerde çalışan sağlık personelinin yüzde 65'ini oluşturan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde izinli sayıldı.

İl Ambulans Servisi Başhekimi Veli Görkem Pala, yaptığı yazılı açıklamada, kentte, komuta kontrol merkezinin yanı sıra 38 istasyonda 67 ambulans ve yaklaşık 700 personelle 7 gün 24 sağlık hizmeti verdiklerini bildirdi.

Acil vakaya ulaşma süresi 4,7 dakika olan başhekimlik ve bağlı birimlerde ambulans sürücülerinin yüzde 8'i, motosiklet ekiplerinin ise yüzde 30'unun kadınlardan oluştuğunu aktaran Pala, "Eskişehir 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği, son 2 yıldır farklı bir uygulama ile personelin bu özel gününü kutluyor. Her 8 Mart'ta kadın sağlık personeline izin verilirken, onların nöbetlerini de erkek gönüllü çalışanlar devralıyor. Eskişehir 112'de bir gelenek olarak sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
8 Mart
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.