Eskişehir Valisi Ayyıldız'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Vali Ayyıldız, mesajında, 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından, kadınlara ekonomik ve sosyal alanda eşit hakların...

07 Mart 2022 Pazartesi 17:39
Eskişehir Valisi Ayyıldız'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Ayyıldız, mesajında, 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından, kadınlara ekonomik ve sosyal alanda eşit hakların tanınmasının onaylanmasından bu yana 8 Mart 'ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlandığı kaydetti.

Sevgileri, emekleri ve özverileriyle toplumumuzun temel yapı taşını oluşturan aileden başlayarak hayatımızın her alanında ve her anında var olan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Ayyıldız, şunları bildirdi:

"Türkiye, kadın hakları alanında öncü bir ülke olarak özgün bir deneyime sahiptir. Atatürk'ün öncülüğünde kurulan Türkiye Cumhuriyeti döneminde sağlanan ilerlemelerle kadın hakları konusunda örnek ülke olmuştur. 11. Kalkınma Planı'nın 'daha fazla değer üreten, daha adil paylaşan, daha güçlü ve müreffeh Türkiye' vizyonu doğrultusunda, kadınların kalkınma sürecine daha etkin bir şekilde katılımının sağlanmasına yönelik devletimiz önemli adımlar atmaya devam etmektedir. Kadın hakları konusunda en ileri standartları yakalamak bizim için yüksek insani değerlerimizi hayata geçirmekle eş değerdedir. Kadınlarımıza verdiğimiz her desteğin ailelerimizi ve dolayısıyla toplumumuzu daha güçlü kılacağına inanıyoruz. Devletimiz tarafından geliştirilen tüm sosyal politikaların ve hizmetlerin nihai hedefi, mutlu, çalışkan ve üretken bireylerin, uyumlu aileler içinde daha müreffeh bir toplum hedefine doğru birlik ve beraberlik içinde yürümesidir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.