Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız'dan 19 Eylül Gaziler Günü mesajı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Vali Ayyıldız, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve yüce Türk milletinin şehitlik ve gazilik mertebesine yükselmiş vatan...

18 Eylül 2021 Cumartesi 12:54
Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız'dan 19 Eylül Gaziler Günü mesajı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Ayyıldız, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve yüce Türk milletinin şehitlik ve gazilik mertebesine yükselmiş vatan evlatlarını asla unutmayıp, unutturmayacağını vurguladı.

Şehit yakınlarının ve gazilerin keder ve sevincini paylaşmanın, onların sorunlarına çözüm bulmanın bir onur ve mukaddes bir görev olduğunu ifade eden Ayyıldız, şunları kaydetti:

"Şehit ve gazilerimiz için ne yapabildiysek bunları asla bir lütuf olarak göremeyiz, bu uğurdaki bütün çabalarımız ancak şehit ve gazilerimize olan minnet ve şükran duygularımızın bir ifadesidir. İstiklal Şairi Mehmet Akif 'Vatan borcu farz-ı ayındır.' der. Hepimizin bir vatan borcu vardır. İstiklal mücadelemizde kundaktaki yavrularımıza süngü dayayan düşmanların sonu nasıl olduysa bugün de yüce devletimizi, birliğimizi, kardeşliğimizi hedef alan karanlık niyetler de eninde sonunda ama illa ki ininde zeval olmaya mahkumdur. Vatan konusunda gösterdiği hassasiyetle Eskişehir'in tarihi, destan ve kahramanlıklarla doludur. En zor zamanlarda bile dünyaya sadakat ve vatanseverliğin eşsiz örneklerini gösteren aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bu şanlı mücadeleleri vatanın bütünlüğü ve istiklali söz konusu olduğunda şartlar ne olursa olsun milletimizin neleri başarabileceğinin en bariz göstergesi olarak aydınlık geleceğimize yürüyüşümüzde bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir."

Ayyıldız, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı "mareşal ve gazi" unvanı verilişinin yıl dönümünü ve Gaziler Günü'nü kutladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.