Eskişehir'de 6 gaziye devlet övünç madalyası ve beratı verildi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, 6 gaziye devlet övünç madalyası ve beratı verildi.Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törende konuşan Vali Ayyıldız, Çanakkale ruhunun günümüzde de yaşadığını belirtti.Gazilerin...

18 Mart 2021 Perşembe 15:38
Eskişehir'de 6 gaziye devlet övünç madalyası ve beratı verildi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, 6 gaziye devlet övünç madalyası ve beratı verildi.

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törende konuşan Vali Ayyıldız, Çanakkale ruhunun günümüzde de yaşadığını belirtti.

Gazilerin bunun yaşayan kanıtları olduğunu ifade eden Vali Ayyıldız, şunları söyledi:

"Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan Çanakkale, 20. asrın en büyük mucizesidir. Dünyanın en müthiş zırhlılarına karşı, savaş araçları bakımından eksikliklere rağmen kazanılan zaferin arkasında ise şüphesiz manevi cephenin gücü yatmaktadır. Türk milleti olarak dün Çanakkale'de hangi heyecan, azim ve inançla mücadele etmişsek bugün de sınırlarımız içinde ve dışında aynı şekilde bir mücadeleyi yürütüyoruz. Millet olma bilinciyle en güç koşullarda bile 'Çanakkale geçilmez' dedirten sağlam bir bilinç ve ruhun mirasçılarıyız. Bu anlamlı gün vesilesiyle bunu bir kez daha idrak etmenin onur ve heyecanını yaşıyoruz."

Daha sonra Ayyıldız, malul gaziler 1. sınıf Emniyet Müdürü Mehmet Said Kartopu, polis memuru Ufuk Ünsal, jandarma uzman çavuşlar Adem Tulu, uzman çavuş Savaş Ünlü, Osman Başka ile Hüseyin Poyraz'a madalya ve beratlarını verdi.

Törene, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, vali yardımcıları, mülki ve askeri erkan ile diğer davetliler katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.