Eskişehir'de ablasını bıçakla öldüren sanık yargılanıyor

- Adli Tıp Kurumunun raporunda, sanık Emrah Tekin'in akıl sağlığının yerinde olduğu belirtildi

23 Şubat 2022 Çarşamba 11:04
Eskişehir'de ablasını bıçakla öldüren sanık yargılanıyor

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de ablasını bıçakla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanığın yargılanmasına devam edildi.

4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Emrah Tekin ile taraf avukatları katıldı.

Sanık Emrah Tekin, suçlamalara yönelik bir diyeceği olmadığını belirterek, tahliye talebinde bulundu.

Maktul Hasret Yüksekkavas'ı (32) evinde misafir eden ve olay anında sanığı engellemeye çalışırken yaralanan Ayçin A., olay gününü şöyle anlattı:

"Olay günü Hasret bize geldi, Emrah da yanındaydı. Ben Emrah'ın eve girmemesini istedim. Kısa süreliğine dışarı çıktım, geldiğimde sanık eve girmiş. Oturma odasında ben, kızım ve kızımın arkadaşları ile Hasret ve Emrah oturuyorduk. Emrah bıçak çıkarıp oynamaya başladı. Hasret, Ağrı'daki abisinden bahisle 'Onu sen mi öldürdün?' dedi. Emrah da 'Evet öldürdüm, şimdi sıra sende.' dedi. Daha sonra Emrah birden Hasret'in üzerine atladı. Ben Emrah'a evimi terk etmesini söyledim. Benim yanıma gelerek bıçağı gırtlağıma dayadı ve 'Senin kanını almayacağım, bana ailemin kanı gerekli.' dedi. Daha sonra Hasret'in yanına giderek boynundan tutup bıçaklamaya başladı. Ben müdahale etmek isterken de bıçakla parmağımdan yaralandım."

Tutuklu sanığın kardeşi Serkan Tekin ise kardeşinin akıl sağlığının yerinde olmadığını iddia ederek, şöyle konuştu:

"Kardeşimin akli dengesi yerinde değildir. Ölen de sanık da benim kardeşlerimdir. Emrah daha önce de bana muştayla saldırmıştır. Hastaneye yatırmaya çalıştım ama olmadı. Ben olay esnasında eniştemin evindeydim. Sokakta bağrışma sesleri duyunca çıkıp Ayçin A'nın evine doğru gittim. O sırada Emrah evden kaçıp gitti. İçeride Hasret yerde kanlar içinde yatıyordu. Henüz ölmemişti. Kardeşim benim ellerimdeyken can verdi."

Mahkemeye sunulan Adli Tıp Kurumunca düzenlenen raporda, sanık Emrah Tekin'in akıl sağlığının yerinde olduğu belirtildi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek, duruşmayı erteledi.

Eskişehir'de 20 Kasım 2020'de Dede Mahallesi Nebiler Sokak'taki evde çıkan kavgada ablası Hasret Yüksekkavas'ı bıçakla öldüren, Ayçin A. ile kendisini de yaralayan Emrah Tekin, Eskişehir Şehir Hastanesinde tedavisinin ardından çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.

Anahtar Kelimeler:
DavaCinayet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.