Eskişehir'de dolandırıcılık davası

- Müzisyen Safiye Soyman, Faik Öztürk ile şirket yöneticisi olduğu belirtilen Berrin Canbolat'ın yargılanmasına başlandı

20 Ocak 2022 Perşembe 16:51
Eskişehir'de dolandırıcılık davası

ESKİŞEHİR (AA) - Müzisyen Safiye Soyman, Faik Öztürk ile şirket yöneticisi olduğu belirtilen Berrin Canbolat'ın şüpheli sıfatıyla yargılanmalarına Eskişehir'de başlandı.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına müşteki ve taraf avukatları katılırken, şüpheli sıfatıyla yer alan sanıklar Faik Öztürk, Safiye Soyman ve Berrin Canbolat yer almadı.

Alacaklarını tahsil edemediğini ve dolandırıldığını öne süren firma sahibi bir kişi Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Başlatılan soruşturma kapsamında Safiye Soyman ve Faik Öztürk'ün yanı sıra şirket yöneticisi olduğu belirtilen Berrin Canbolat hakkında 'Tacir veya şirket yöneticiliği ile kooperatif yöneticilerini dolandırıcılığı' suçlamasıyla iddianame hazırlandı.

Safiye Soyman ve Faik Öztürk, 2016 yılında Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki bir alışveriş merkezinde "Safiye Soyman Dinlenme Tesisi" adıyla bir işletme açtığı, tesisin bir süre sonra kapandığı ifade edilen iddianamede tesis için Eskişehir'deki bir toptancıdan ürün alındığı ancak parasının geri ödemediği belirtildi.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede şüpheli sıfatıyla yer alan Safiye Soyman, Faik Öztürk ile Berrin Canbolat, hakkında 3 yıldan 10 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası talep edildi.

İddianamede Safiye Soyman, Faik Öztürk ve Berrin Canpolat'ın soruşturma kapsamında alınan ifadelerine yer verildi.

Faik Öztürk'ün alınan ifadesinde tesis şirketiyle reklam yüzü olarak anlaştığını belirterek, "SF Müzik Yapım şirketiyle aramızda reklam olarak anlaştık. Anlaşma bedeli olan parayı da aldım. İsmimin geçmesine ve marka yüzü olmama müsaade ettim. Reklam yüzü olduğum firma ile hiçbir ticari faaliyette bulunmadım. Muhtelif tarihlerde bulunmak üzere masrafların karşılanması kaydıyla işyerine gidip, geldim. Şikayetçi firma ile herhangi bir sipariş talebi olmamıştır." dediği iddianamede yer aldı.

Safiye Soyman ise tesisin adını kullanmasına 1 yıllık süre ile müsaade ettiğini ve hiçbir şekilde ticari alışverişte bulunmadığını savundu.

İddianamede şirket yöneticisi olduğu belirtilen şüphelilerden Berrin Canbolat da şunları kaydetti:

"Faik Öztürk ve Safiye Soyman ile ayrı ayrı reklam sözleşmesi yaptık. İşyerinde haftada en az 3 gün tanıtım faaliyetinde bulunacaklarını ve imza günü düzenleyeceklerini hüküm altına aldık. Yalnızca reklam yüzü oldular, kimseyi kesinlikle aldatmadık, kimseyi hataya düşürmedik, ticari kayıtlar alenidir. Mücbir sebeple borçları ödeyemedim. İddialar hukuki dayanaktan yoksundur."

Savcılığın hazırladığı iddianamede dosyada şüpheli olarak yer alan Soyman, Öztürk ve Canbolat'ın birçok kişiyi dolandırdığı öne sürülerek, "Tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde şüphelilerin tesis gerçek sahibi Faik Öztürk ve Safiye Soyman diğer şüpheli Berrin Canbolat ismine şirketi kurdukları savunmuş iseler de işyeri çalışanı ve tüm tanık beyanlarından, pek çok kişiyi bu şekilde dolandırdıkları anlaşılmak, şüphelilerin atılı suçlardan yargılanmalarının yapılarak eylemlerine uyan sevk maddeleri gereğince cezalandırılmasına karar verilmesi talep ve iddia olunur." ifadeleri kullanıldı.

Mahkeme heyeti alınan ifadelerin ardından duruşmayı şüpheliler Safiye Soyman ve Faik Öztürk’ün savunmalarının alınması için 31 Mayıs'a erteledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.