Eskişehir'de mağdurlar iki şüpheli ile tekerlekli sandalye bağışı şartıyla uzlaştı

25 Ağustos 2023 Cuma 13:44
Eskişehir'de mağdurlar iki şüpheli ile tekerlekli sandalye bağışı şartıyla uzlaştı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de dolandırıldıklarını ve tehdit edildiklerini öne sürerek şikayetçi olan kişiler, iki şüphelinin ihtiyaç sahibi iki kişiye tekerlekli sandalye alması şartıyla uzlaştı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, "tehdit" ve "basit dolandırıcılık" suçlamasıyla haklarında soruşturma başlatılan iki şüpheli, Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu'nda mağdurlarla bir araya geldi.

Uzlaştırıcı Muharrem Akaydın'ın girişimleri ile mağdurlar, engellilere tekerlekli sandalye almaları şartıyla şüphelilerle uzlaşma sağlayacaklarını söyledi. Bunun üzerine iki şüpheli uzlaşma şartını kabul edip biri akülü iki tekerlekli sandalye aldı.

Tekerlekli sandalyeler, Türkiye Sakatlar Derneği Eskişehir Şubesi'nde ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Söz konusu iki şüpheli hakkında ise dava açılmadı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, toplumdaki sosyal sorumluluk bilincinin artırılması amacıyla Uzlaştırma Bürosu olarak çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Bu çalışmaların sonuç vermeye başladığını aktaran Yeldan, "Büromuzda müştekilerimizin de katkısıyla sağlanan uzlaşmalar kapsamında engelli kardeşlerimize sandalye temin edilmiş oldu. Önümüzdeki süreçte gerçekleştireceğimiz uygulamalarla başlatılan bu farkındalığı güçlendirmeyi hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

Son Güncelleme: 25.08.2023 14:17
Anahtar Kelimeler:
AdliyeEngelliUzlaşma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.