Eskişehir'de Rus uyruklu karısını öldüren sanık ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanacak

30 Eylül 2023 Cumartesi 11:23
Eskişehir'de Rus uyruklu karısını öldüren sanık ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanacak

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, Rus uyruklu Elena Samsanova'yı bıçakla öldüren kocası hakkında iddianame hazırlandı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca 1. Ağır Ceza Mahkemesine sunularak kabul edilen iddianamede, sanık Atila Sarıhan'ın (50) eşini 8'i ölümcül olmak üzere 14 kez bıçakladığı belirtilerek "canavarca hisle veya eziyet çektirerek eşi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

İddianamede ifadelerine yer verilen tutuklu sanık, cinayeti itiraf ederek eşini kaç kez bıçakladığını hatırlamadığını öne sürdü.

Eşiyle aralarında kıskançlık tartışması yaşandığını savunan Sarıhan şu ifadeleri kullandı:

"Olay günü eşimin masada duran telefonuna bir mesaj geldiğini gördüm. Telefona baktığımda iş makinesine benzer bir şey gördüm ve eşime verdim. Şifresini açıp bana vermesini istedim. Fotoğrafa dikkat ettiğimde iş makinesinin altında bir telefon numarası olduğunu fark ettim. O telefon numarasının da eşimin, Rusya'daki eski eşine ait olduğunu gördüm. Kendi aralarında bir şifre olabileceğini düşündüm. Eşime bunu sorduğumda 'iş yeri' diye cevap verdi. Eşim lavaboya gittiğinde telefon numarasını görüntülü olarak aradım. Karşıma eşimin Rusya'da eski eşi çıktı. Bu nedenle eşimle tartıştık. Daha sonra mutfaktan bıçak alıp geldi. Aramızda çıkan arbedede eşim Elena karnından bıçaklandı. Daha sonra kaç kez bıçağı savurduğumu hatırlamıyorum. Olay sonrası şoktaydım, bir süre sonra polisi arayıp haber verdim."

İddianamede ayrıca sanığın, eski eşi olan B.A'ya yönelik "eşe karşı kasten yaralama, eşe karşı silahla kasten yaralama ve ısrarlı takip" suçlarına ilişkin Eskişehir Asliye Ceza Mahkemesinde 4 ayrı davanın sürdüğü ifade edildi.

Sanık Atila Sarıhan'ın yargılanmasına belirlenecek tarihte 1. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

- Olay

Tepebaşı ilçesinde 31 Mart'ta, Uluönder Mahallesi Ümran Sokağı'nda bir apartmanda yaşayan Rus uyruklu Elena Samsanova (55) ile eşi Atila Sarıhan arasında çıkan tartışma büyüyerek kavgaya dönüşmüştü.

Sarıhan, evde bulunan bıçakla eşi Samsanova'yı bıçakla vücudunun çeşitli yerlerinden yaralamıştı.

Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri kadının hayatını kaybettiğini belirlemişti. Atila Sarıhan ise gözaltına alınmasının ardından tutuklanmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.