FETÖ firarisi çiftin Yunanistan'a kaçarken yakalanması

- Yurt dışına ailesiyle kaçmak isterken Edirne'de yakalanan eski İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı ile "ByLock" kullanıcısı eşinin örgütte "katalog evlilik" yapan kişiler arasında bulundukları belirlendi - Tutuklanan İngilizce öğretmeni Halise S'nin ise örgütte "abla" olarak nitelendirilen üst düzey kişiler arasında yer aldığı saptandı

21 Aralık 2017 Perşembe 12:33
FETÖ firarisi çiftin Yunanistan'a kaçarken yakalanması

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin yaklaşık 3 yıl önce başlayan dava kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ve Yunanistan'a kaçmak isterken Edirne'de yakalanan eski İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Erkan S. ile "ByLock" kullanıcısı eşinin örgüt içinde "katalog evlilik" yapan kişiler arasında yer aldıkları ortaya çıktı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla ile Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Yunanistan'a ailesiyle kaçmak isterken 5 gün önce Edirne'de jandarma ekiplerince gözaltına alınan, aralarında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile siyasetçiler ve gazetecilerin de olduğu bazı kişileri usulsüz dinledikleri iddiasıyla yargılanan ve 3 yıldır aranan firari sanık eski İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Erkan S. ve İngilizce öğretmeni eşi Halise S. ile ilgili yeni bilgilere ulaştı.

Polis, yaptığı araştırmada, Erkan S. ile "ByLock" kullanıcısı İngilizce öğretmeni eşi Halise S'nin örgütte "katalog evlilik" yapan kişiler arasında yer aldıklarını belirledi. Halise S'nin ise örgütte "abla" olarak nitelendirilen üst düzey kişiler arasında yer aldığı ortaya çıktı.

Öte yandan, Erkan S'nin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde bilgisayar işletmeni olarak görev yapan ağabeyi Hasan S'nin de "ByLock" kullandığı iddiasıyla tutuklu olduğu öğrenildi.

Ailesiyle Yunanistan'a kaçmak isterken Edirne'de gözaltına alınan eski Eskişehir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Erkan S. üç gün önce, eşi Halise S. ise dün tutuklanmıştı.

Anahtar Kelimeler:
FetöBylockEskişehir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.