FETÖ'nün kripto yapılanmasına 20 ilde operasyon: 48 gözaltı

Aydın merkezli 20 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün TSK'daki kripto yapılanmasına yönelik operasyonda aralarında 3 mahrem imam ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli 16 muvazzaf askerin de bulunduğu 48 şüpheli gözaltına alındı.

28 Haziran 2018 Perşembe 16:57
FETÖ'nün kripto yapılanmasına 20 ilde operasyon: 48 gözaltı

AYDIN (AA) - Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) hücre yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 49 kişi hakkında yakalama kararı verildi.

İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 20 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında 3 "mahrem imam" ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli 16 muvazzaf askerin de bulunduğu 48 zanlı gözaltına alındı, bir kişi ise aranıyor.

Yurt dışına kaçma hazırlığındaki zanlıya suçüstü

Zanlılar arasında bulunan ve FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki askerlerden sorumlu "mahrem imamı" olduğu belirlenen M.D. de yurt dışına kaçma hazırlığı yaptığı İzmir'in Foça ilçesinde yakalandı.

M.D'nin telefonunda yapılan incelemede, darbe girişiminin yaşandığı akşam WhatsApp programından örgüt üyelerine gönderdiği mesajlar saptandı.

"Yurtta Sulh Konseyi yönetime el koydu, sokağa çıkmayın" mesajı

Zanlının, 15 Temmuz 2016 saat 22.00'de örgüt mensuplarına "Yurt'ta Sulh Konseyi yönetime el koydu, sokağa çıkmayın", saat 02.05'te de "Mahrem İmamlar Grubu"na "İlgilendiğiniz askeri öğrenciler dışarıdaki askerlere yardım etsinler" şeklinde mesaj gönderdiği belirlendi.

Adreslerindeki aramalarda bulunan dijital verilere de el konulan 48 zanlı Aydın'a getirildi.

Muhabir: Ferdi Uzun

Anahtar Kelimeler:
Türkiye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.