FETÖ/PDY davası

- FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Adana'da hakkında dava açılan tutuksuz sanık, Eskişehir Adliyesi'nden SEGBİS üzerinden hakim karşına çıktı

10 Mayıs 2018 Perşembe 12:09
FETÖ/PDY davası

ESKİŞEHİR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan ve tutuksuz yargılanan eski öğretmen tutuklandı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan Mustafa Kurt, duruşmaya Eskişehir Adliyesinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Etkin pişmanların hükümlerinden yararlanmak istediğini belirten sanık Kurt, emniyetteki ifadesinin yalan olduğunu ileri sürerek, "Gerekirse 20-30 yıl yatarım ama ben suçsuzum. ByLock kullanmadım. Daha önce söylediklerim yalandı. Kimsenin günahına girmek istemiyorum." dedi.

Daha önce verdiği ifadeyi inkar eden sanık Kurt, "Bank Asya'ya para yatırmış olabilirim. Bank Asya'yı ben mi kurdum? Suçlamaları kabul etmiyorum. Vicdanım şu anda çok rahat. Oh be rahatladım." diye konuştu.

Mahkeme heyeti sanığın tutuklanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kurt duruşmanın ardından cezaevine gönderildi.

Anahtar Kelimeler:
FetöDavaEskişehirAdana
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.