Filipinler'in güneyinde ordunun operasyonda 11 terör örgütü mensubu öldürüldü

02 Aralık 2023 Cumartesi 13:06
Filipinler'in güneyinde ordunun operasyonda 11 terör örgütü mensubu öldürüldü

MANİLA (AA) - Filipinler'in güneyinde ordunun terör örgütü DEAŞ bağlantılı örgütlere düzenlediği operasyonda 11 teröristin öldürüldüğü bildirildi.

Askeri yetkililer, Bangsamoro Özerk Bölgesi'nin (BARMM) Maguindanao kentine bağlı Datu Hofer kasabası yakınlarında terör operasyonu icra edildiğini açıkladı.

Filipinler ordusundan Binbaşı Saber Balogan, Maute örgütü ve Bangsamoro İslami Özgürlük Savaşçıları'na (BIFF) yönelik, savaş uçakları ve topçu atışlarıyla desteklenen operasyonda 11 teröristin öldürüldüğünü kaydetti.

Balogan, olay mahallinde 7 adet M16 ve M14 tipi silah ve çok sayıda bomba ve patlayıcı mühimmat ele geçirildiğini belirtti.

Ömer ve Abdullah Maute kardeşler tarafından 2012'de kurulan Maute örgütü, adam kaçırma ve bombalı saldırı eylemleriyle biliniyor. Örgüt, Nisan 2015'te DEAŞ'a bağlılığını ilan etmişti.

BIFF ise ülkede faaliyet gösteren Ebu Seyyaf ve Maute gibi terör örgütlerinin ardından DEAŞ'a bağlılığını açıklamıştı.




Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.