GKRY: Soruşturmamız, İsrailli iş insanlarına saldırı planlandığına ilişkin Mossad iddialarını destekliyor

14 Temmuz 2023 Cuma 20:44
GKRY: Soruşturmamız, İsrailli iş insanlarına saldırı planlandığına ilişkin Mossad iddialarını destekliyor

LEFKOŞA (AA) - Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), yürüttükleri soruşturmanın, İran Devrim Muhafızları ile ilişkili bir hücrenin İsrailli iş insanlarına saldırı planladığına yönelik İsrail dış istihbarat teşkilatı Mossad'ın iddialarını desteklediğini açıkladı.

AP'ye konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen yetkili, "dost istihbarat servislerinden" aldıkları bilgileri takip ederek, İran vatandaşı Yusuf Şehabez Abbas Alilu isimli kişiyi takip ettiklerini belirtti.

Alilu'nun eylemlerini takip ettikten sonra İsrailli iş insanlarına yönelik saldırı planlarını tespit ettiklerini aktaran yetkili, en az 1 kişinin "saldırı listesinde" olduğunu kaydetti.

Yetkili, Alilu'nun öncelikle kendisine bir üs kurmak ve saflarına başkalarına katmak istediğini ifade ederek, KKTC makamlarının, bu kişiyi "potansiyel güvenlik riski" olduğu gerekçesiyle İran'a sınır dışı ettiğini dile getirdi.

- Mossad, Aliu'yu sorgulamıştı

Mossad'dan 30 Haziran'da yapılan yazılı açıklamada, GKRY'de İsrailli iş insanlarına saldırı planlayan Yusuf Şehabez Abbas Alilu isimli kişi liderliğinde bir İran hücresinin ortaya çıkarıldığı belirtilmişti.

Açıklamada, İran Devrim Muhafızları ile ilişkili hücrenin başı Alilu'nun, GKRY'ye geçmeden önce İran'da sorguya çekildiği ve saldırı planının detaylarını itiraf ettiği ifade edilmişti.

GKRY'deki güvenlik güçlerine saldırı planının iletildiği ve bu şekilde hücrenin çökertildiği aktarılan açıklamada, hücrenin, İran Devrim Muhafızlarından talimat ve silah aldığı bilgisi verilmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.