GÜNDEM ÖZETİ / 21 Haziran 2023

ANADOLU AJANSI

21 Haziran 2023 Çarşamba 00:00
GÜNDEM ÖZETİ / 21 Haziran 2023

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- TBMM Genel Kurulu, gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanacak.

(TBMM/14.00)

2- AK Parti Meclis Grup toplantısı düzenlenecek.

(TBMM/11.45)


EKONOMİ FİNANS

1 - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Sanayi Odası Meclis Toplantısına katılacak.

(İstanbul/16.00)

2 - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 10. Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı Eurasia Rail etkinliğine iştirak edecek.

(İstanbul/10.30)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haziran ayına ilişkin iktisadi yönelim istatistikleri ve reel kesim güven endeksi ile haziran ayına ilişkin imalat sanayi kapasite kullanım oranını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- TÜİK, haziran ayı hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endekslerini, 2022 yılı yükseköğretim istihdam göstergelerini açıklayacak, "Satınalma Gücü Paritesi, Hanehalkı Nihai Tüketim Harcamaları, 2022" haber bültenini yayımlanacak

(Ankara/10.00/12.00)


DÜNYA DİPLOMASİ

1- Ukrayna İyileştirme Konferansı, İngiltere'nin ev sahipliğinde Londra'da düzenlenecek. Toplantıya Türkiye'den Dışişleri Bakanı Hakan Fidan katılacak.

(Londra)


SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 2023-2024 sezonu 2. eleme turu kura çekimi İsviçre'de gerçekleştirilecek. Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın, Avrupa Konferans Ligi'nde de Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor'un rakipleri belli olacak.

(Nyon/13.00/14.00)

2- Polonya'da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları'na çeşitli branşlarda mücadelelerle devam edilecek, oyunların resmi açılış töreni yapılacak.

(Krakow/21.30)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Anahtar Kelimeler:
GÜNDEM ÖZETİ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.