Güney Koreli ve Suudi Arabistanlı şirketler, gaz tesisi inşası için 2,4 milyar dolarlık anlaşma imzaladı

23 Ekim 2023 Pazartesi 23:46
Güney Koreli ve Suudi Arabistanlı şirketler, gaz tesisi inşası için 2,4 milyar dolarlık anlaşma imzaladı

ANKARA (AA) - Güney Kore'nin Hyundai Mühendislik-İnşaat şirketi ile Suudi Arabistan petrol şirketi Saudi Aramco, El-Cafura gaz sahasına gaz işleme tesisi inşası için 2,4 milyar dolarlık anlaşma imzaladı.

Yonhap'ın Güney Kore Devlet Başkanlığı Ofisi açıklamasına dayandırdığı haberine göre, son anlaşmayla Güney Koreli firmalar, 2023'te Suudi Arabistan'da üstlendiği inşaat projelerinin toplam değerini 8,6 milyar dolara çıkardı.

Hyundai Mühendislik-İnşaat ve Saudi Aramco arasında gaz işleme tesisi inşası için varılan 2,4 değerindeki anlaşma, 2 ülkenin inşaat alanındaki işbirliğinin 50'nci yılı münasebetiyle başkent Riyad'da düzenlenen Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'un katıldığı törende imzalandı.

Yoon, tören sonrası konuşmasında, teknolojik değişimler ve çağın talepleri doğrultusunda iki ülkenin altyapı ve ekonomik işbirliklerini derinleştirmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca, Güney Kore'nin internet portal operatörü Naver, Suudi Arabistan'ın Belediye ve Köy İşleri ve İskan Bakanlığı ile Riyad ve Mekke'de dahil olmak üzere 5 şehirde kentsel planlama, yönetim hizmetleri ile sel tahmini hizmetleri sağlamak üzere 100 milyon dolar değerinde anlaşma imzaladı.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Kasım 2022'de iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirecek projelerle ilgili bir komite kurulması konusunda anlaşmaya varmıştı.

​​​​​​​Yoon'un, 21 Ekim'de başlayan 4 günlük Suudi Arabistan ziyaretinin ardından Katar'a gitmesi bekleniyor.

Aramco şirketi, ülkenin doğusundaki El-Cafura gaz sahasının Orta Doğu'daki en büyük sıvı bakımından zengin kaya gazı yatağı olduğunu ve tahmini 200 trilyon standart kübik fit doğal gaz içerdiğini duyurmuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.