Hablemitoğlu suikastı davasına tanık beyanlarıyla devam edildi

29 Kasım 2023 Çarşamba 19:37
Hablemitoğlu suikastı davasına tanık beyanlarıyla devam edildi

ANKARA (AA) - Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun 18 Aralık 2002'de Ankara Çankaya'daki evinin önünde öldürülmesine ilişkin firari FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile emekli albay Levent Göktaş'ın da arasında bulunduğu 10 sanığın yargılandığı davada tanık beyanlarının alınmasına devam edildi.

Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanıklar Levent Göktaş, Aydın Köstem, Mehmet Narin, Fikret Emek, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu ile Enver Altaylı katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen T.T, sanık Nuri Gökhan Bozkır'ı tanıdığını ve 2006'da birlikte yargılandıklarını söyleyerek "Bozkır FETÖ ile ilgili çok şey bildiğini sürekli söylerdi. Kendisinin Özel Kuvvetler Komutanlığında görevlendirildiğini ve FETÖ'nün içine sızdığını, rapor hazırladığını anlattı. Bozkır'ın bir dediği bir dediğine tutmuyordu. Zihni Çakır'a Hablemitoğlu suikastının Özel Kuvvetler tarafından işlendiğini düşündüğünü söyledi. Sonra 'Delil toplayacağım.' dedi, ortadan kayboldu." diye konuştu.

Tanık T.T, kendisini Zihni Çakır ile Bozkır'ın tanıştırdığını belirterek "Bozkır'ın anlattıklarını terör şubeye anlattım. Araştırıldı ve bizi yanlış yönlendirmeye çalıştığını, anlattıklarının doğru olmadığını anladık. 2014'ten beri Bozkır'ı hiç görmedim. Olayın olduğu tarihte ben cinayet bürodaydım. Cinayette kullanılan fişeği 2002'de Türkiye'de bulmak mümkün değil." dedi.

Tanık A.B. ise sanıklarla Özel Kuvvetler Komutanlığında birlikte çalıştıklarını ifade ederek şu beyanı verdi:

"Görev dışında Levent Albayımla görüşürdük. Cinayetle ilgili hiçbir şey konuşulmadı. Hablemitoğlu'na arkadaşlarımın saygısı ve sevgisi vardı. Nuri Gökhan Bozkır'ın 3-4 tane vukuatı vardı. Kendisi hakkında hukuki işlemler yapılması için yazılar yazdım. Kara Harp Okulundayken disiplin sorunu vardı. Evdeki eşyaları satıp sonra polisi çağırıp 'Evime hırsız girdi' diye tutanak tutturmuş. Bozkır'ın sürekli yasa dışı işleri vardı."

Tanık A.B. ise Bozkır'ın en büyük vukuatının, Özel Kuvvetler Komutanlığı gazinosuna dışarıdan misafir almak olduğunu belirterek "31 Aralık'ta nöbetçi amir emir vermesine rağmen gizlice dışarıdan misafirlerini içeriye alarak, Muharebe Arama Kurtarma Alay Komutanlığı gazinosuna sokmuş. Özel Kuvvetler Komutanlığının içerisine, komutanın misafiri hariç kimse giremez. Bu olaydan sonra kendisine 10 gün göz hapsi verildi." diye konuştu.

Eski Özel Kuvvetler Komutanı tanık S.E. de "Bozkır'ın ifadelerinin hepsi belirsiz. Yurt dışı görevlendirmeleri Özel Kuvvetler Komutanı tarafından belirlenir. Özel Kuvvetlerdeki kişilerin bu olaya dahil olmayacağını değerlendiriyorum." dedi.

Mahkeme, başka suçtan tutuklu bulunduğu cezaevinden duruşmaya video konferans aracılığıyla katılan sanık Enver Altaylı'nın sağlık sorunları nedeniyle duruşmalardan vareste tutulma talebini kabul etti.

Davanın görülmesine yarın devam edilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.