Hafik'te yöresel kıyafetli davulcular manilerle esnafı ziyaret etti

SİVAS (AA) - Sivas'ın Hafik ilçesinde ramazan kültürünü yaşatmak için yöresel kıyafetli davulcular esnafı ziyaret ederek mani söyledi.Hafik Kaymakamlığı Kadınlar Kültür Merkezi organizasyonuyla yöresel kıyafetli ramazan davulcuları...

01 Nisan 2022 Cuma 18:00
Hafik'te yöresel kıyafetli davulcular manilerle esnafı ziyaret etti

SİVAS (AA) - Sivas'ın Hafik ilçesinde ramazan kültürünü yaşatmak için yöresel kıyafetli davulcular esnafı ziyaret ederek mani söyledi.

Hafik Kaymakamlığı Kadınlar Kültür Merkezi organizasyonuyla yöresel kıyafetli ramazan davulcuları esnafı gezdi.

Kültür merkezinin koordinatörü Hatice Soğancıoğlu, AA muhabirine, ramazan kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini dile getirerek, "Bizim çocuklarımız bu kültürümüzü bilmiyor. Yöresel kıyafetli davulcu arkadaşlarımızla ramazan kültürümüzü maniler söyleyerek yansıtmaya çalıştık." dedi.

Etkinliğe ilgi gösteren ilçe esnafı da ramazan davulcularına teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.