Halk ozanı Ali Kızıltuğ vefatının 4. yılında Sivas'ta anıldı

SİVAS (AA) - Halk ozanı Ali Kızıltuğ, vefatının 4. yılında Sivas Belediyesince düzenlenen programla anıldı.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan...

11 Aralık 2021 Cumartesi 15:46
Halk ozanı Ali Kızıltuğ vefatının 4. yılında Sivas'ta anıldı

SİVAS (AA) - Halk ozanı Ali Kızıltuğ, vefatının 4. yılında Sivas Belediyesince düzenlenen programla anıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, "Sivas Belediyesi olarak toplumun her kesimine hitap edecek programlarla bir araya geliyoruz. Değerlerimizi yeni nesillere aktarmak ve yaşatmak adına her hafta farklı formatlarla hemşehrilerimizin huzuruna çıkıyoruz. Bugün de şehrimizin önemli bir değeri olan Ali Kızıltuğ'un ölümünün 4. yılında bir anma programı tertip ettik." ifadelerini kullandı.

Program halk ozanı Ali Kızıltuğ’un hayatını anlatan video gösterisiyle başladı.

Ardından ozanın oğlu Mustafa Kızıltuğ babasının türkülerini seslendirdi.

Son bölümde ise sanatçı Özcan Türe sahne aldı. Türe’nin söylediği türkülere davetliler eşlik etti.

Anma programına, Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.