Hüyük'te kuru fasulye ekili alanlarda inceleme

KONYA (AA) - Konya'nın Hüyük ilçesinde, kuru fasulye ekili alanlarda yerinde incelemede bulunuldu.Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve...

13 Ağustos 2021 Cuma 15:02
Hüyük'te kuru fasulye ekili alanlarda inceleme

KONYA (AA) - Konya'nın Hüyük ilçesinde, kuru fasulye ekili alanlarda yerinde incelemede bulunuldu.

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nce desteklenen tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi kapsamında aralarında Hüyük ilçesinin de olduğu Konya'nın 6 ilçesinde kuru fasulye ekimi gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, yüzde 75 hibeli geriye kalan kısmı çiftçi katkılı proje kapsamında 6 ilçede 10 bin dekar alanda yapılan ekimin ardından projeden istifade eden Hüyük ilçesinde ekili alanlarda Hüyük İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Tingiş ile il ve ilçe proje yürütücülerinin katıldığı yerinde inceleme çalışması gerçekleştirildiği aktarıldı.

Ekim sahası olan 300 dekarlık alanda yapılan incelemede ürünün bitki gelişimlerinde herhangi bir olumsuzluğun görülmediği kaydedildi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.