İncesu'daki tarihi kilise restore edilecek

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek arasında İncesu Kent Müzesi çalışmaları kapsamında ilçede bulunan tarihi Aziz Eusthatios Kilisesi'nin restorasyonu için...

02 Kasım 2021 Salı 17:03
İncesu'daki tarihi kilise restore edilecek

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek arasında İncesu Kent Müzesi çalışmaları kapsamında ilçede bulunan tarihi Aziz Eusthatios Kilisesi'nin restorasyonu için protokol imzalandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Başkan Büyükkılıç, uyum kültürü içinde ilçeye hizmet etmeye devam ettiklerini belirtti.

Mülkiyeti İncesu Belediyesine ait olan kiliseyi restore ettireceklerini aktaran Büyükkılıç, "Tarihi eseri canlandırmak, ayağa kaldırmak, bir fonksiyon kazandırarak Kent Müzesi bağlamında İncesu'muzun müzesi haline getirip, ilçemizin tüm değerlerini oraya taşımak yönünde bir çabamız söz konusu. Protokolümüzü imzalıyoruz, restorasyon çalışmalarını başlatıyoruz. Şehrimize, ilçemize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Büyükkılıç, ilçeye yaptıkları diğer hizmetler hakkında da bilgi verdi.

İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek de desteklerinden dolayı Büyükkılıç'a teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.