İYİ Partili Zorlu'dan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı maddelerinin iptaline ilişkin değerlendirme:

- "Bu iptal kararı, kanunla ilgili eleştiri ve önerilerimizin yerindeliğinin tescili olmuştur"

13 Temmuz 2023 Perşembe 22:09
İYİ Partili Zorlu'dan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı maddelerinin iptaline ilişkin değerlendirme:

ANKARA (AA) - İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Anayasa Mahkemesinin, Öğretmenlik Meslek Kanunu'ndaki bazı maddeleri iptalini, "Bu karar, kanunla ilgili eleştiri ve önerilerimizin yerindeliğinin tescili olmuştur." şeklinde değerlendirdi.

Zorlu, Anayasa Mahkemesinin, Öğretmenlik Meslek Kanunu'ndaki bazı hükümler için iptal kararı vermesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Kararın, öğretmenlerin sorunlarını ortadan kaldırmayacağını ve yürürlükteki kanunu uygulama açısından daha büyük karmaşa doğuracağını savunan Zorlu, "Bu iptal kararı, bizim kanunla ilgili eleştiri ve önerilerimizin yerindeliğinin tescili olmuştur. Zira İYİ Parti olarak daha ilk ortaya çıktığı andan itibaren bu tasarının, öğretmenliğin itibarını zedelediğini, öğretmenleri ve öğretmenler odasını ayrıştırdığını, mesleki becerilerinin gelişmesine bir katkı sağlamadığını, öğretmenlerin uzman ve başöğretmen olarak ayrılamayacağını defalarca söyledik." ifadelerini kullandı.

Zorlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in geçen yıl, ilgili kanunun iptaliyle ihtiyaca uygun yeni bir kanun hazırlanması gerektiğini söylediğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Hükümeti, iptal kararını, öğretmenlik mesleğinin itibarına yaraşır, mesleğin tüm boyutlarını ele alan, çağdaş ve bilimsel temellere dayalı, toplumsal, eğitimsel ve siyasal mutabakatla bir öğretmenlik meslek kanunu oluşturmak için fırsat olarak değerlendirmeye davet ediyoruz. Dün olduğu gibi bugün de öğretmenlerimizin yanındayız."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.