Jandarma operasyonlarında 114 şüpheli yakalandı

- İl jandarma komutanlıklarınca, PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü ile DEAŞ ve FETÖ üyelerine, iş birlikçilerine ve finans kaynaklarına yönelik 13-20 Mayıs arasında düzenlenen 16 ayrı operasyonda, 50 ilde toplam 114 şüpheli yakalandı

21 Mayıs 2022 Cumartesi 15:39
Jandarma operasyonlarında 114 şüpheli yakalandı

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanlığı, PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü ile DEAŞ ve FETÖ üyelerine, iş birlikçilerine ve finans kaynaklarına yönelik operasyonlarda 114 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ilkbahar-yaz döneminin gelmesiyle eylem arayışlarını artıran ve Türkiye'ye eleman, silah ile patlayıcı madde aktarım gayretlerini yoğunlaştıran PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü ile DEAŞ ve FETÖ'ye yönelik Antalya, Balıkesir, Diyarbakır, Edirne, Hakkari, İstanbul, Kilis, Kocaeli, Konya, Mardin, Mersin, Muş ve Van İl Jandarma komutanlıklarınca ülke genelinde 13-20 Mayıs'ta eş zamanlı olarak geniş kapsamlı operasyonlar icra edildiği belirtildi.

PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütüne yönelik Muş, Mardin, Mersin, Edirne, Hakkari, Antalya, Diyarbakır ve Van merkezli 14 ildeki 8 ayrı operasyonda 46 şüpheli; FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik Balıkesir, Konya, Edirne ve Kilis merkezli 25 ildeki 4 ayrı operasyonda 49 şüpheli ve DEAŞ terör örgütüne yönelik Kocaeli, Van ve İstanbul merkezli 12 ildeki 4 ayrı operasyonda 19 şüpheli olmak üzere, 50 ilde toplam 114 şüpheli yakalandı.

Operasyonlar sonucu, 3 adet ateşli silah ve bunlara ait mühimmat, 2 adet gece görüş dürbünü ile çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildiği belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.