Kahramankazan’da çiftçilere gübre desteği

ANKARA (AA) - Kahramankazan Belediyesi, yağlık ayçiçeği ekecek çiftçilere yüzde 75 hibeli gübre desteğinde bulundu.Halk pazarı alanında düzenlenen törene Belediye Başkanı Serhat Oğuz, İlçe Ziraat Odası Başkanı Ahmet Öztürk ve çiftçiler...

22 Nisan 2022 Cuma 11:39
Kahramankazan’da çiftçilere gübre desteği

ANKARA (AA) - Kahramankazan Belediyesi, yağlık ayçiçeği ekecek çiftçilere yüzde 75 hibeli gübre desteğinde bulundu.

Halk pazarı alanında düzenlenen törene Belediye Başkanı Serhat Oğuz, İlçe Ziraat Odası Başkanı Ahmet Öztürk ve çiftçiler katıldı.

Belediye Başkanı Serhat Oğuz, çiftçiye her konuda destek verdiklerini söyledi.

Ziraat Odası Başkanı Ahmet Öztürk de çiftçilere önce ayçiçeği tohumu, ardından da gübre desteği verdiklerini belirterek, dışa bağımlılığın azaltılmasına, Türkiye ekonomisinin canlandırılmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini vurguladı.

Daha önce yağlık ayçiçek tohumu alan çiftçilere gübre dağıtıldı. Uygulamadan 60 çiftçi faydalandı. Dağıtılan gübreler 6 bin dönüm alanda yapılacak ayçiçeği ekiminde kullanılacak.

Gübre dağıtımının ardından Yassıören Mahallesinde ilk ayçiçeği ekimi gerçekleştirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.