Kahramanmaraş depreminde vefat eden anne, kızı ve torunun adı Keçiören'deki parkta yaşatılacak

31 Temmuz 2023 Pazartesi 21:37
Kahramanmaraş depreminde vefat eden anne, kızı ve torunun adı Keçiören'deki parkta yaşatılacak

Keçiören Belediyesi, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitiren anne Zehra Dikkatli, kızı Kadriye Korucu ve torunu Eylül Korucu'nun isimlerini yeni yapılan bir parka verdi.

Şehit Kubilay Mahallesi'nde inşa edilen parkın açılışını, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yaptı.

Altınok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deprem faciasının Türkiye'yi yasa boğduğunu belirterek, parka adını verdikleri üç kişinin Keçiören sakini olduğunu, deprem sırasında Kahramanmaraş'ta bulunmaları nedeniyle hayatlarını kaybettiklerini söyledi.

Turgut Altınok, vefat eden Zehra Dikkatli'nin, kızı ve torununun ziyaret için Kahramanmaraş'a gittiğini belirterek, "Orada rahmetli oldular. Üç deprem şehidimizin adını bu parka verdik, onları unutmamalıyız, her acıdan bir ders çıkartmalıyız." diye konuştu.

Deprem felaketlerinin önüne geçilmesi için kentsel dönüşüm projelerinin hızlandırılması gerektiğine işaret eden Altınok, bununla ilgili yasal düzenlemeler yapılmasını istedi.

Parka isimleri verilen 79 yaşındaki Zehra Dikkatli ile 48 yaşındaki kızı Kadriye Korucu ve 24 yaşındaki torunu Eylül Korucu'nun, Kahramanmaraş Palmiye Sitesi'nde, 6 Şubat'taki ilk depremde hayatlarını kaybettikleri belirtildi.

Son Güncelleme: 01.08.2023 10:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.