Kalbimden Mektuplar 1

01 Kasım 2019 Cuma 14:17
Kalbimden Mektuplar 1

Kalbimden mektuplar 1 
7 yaşındayım, Sadece ben düşünebiliyorum sanıyorum. Allah’ı da bulutların arkasında saklanıyor, Bulutların üzerinden beyaz sandalyede beyaz kıyafetler içinde yaşlı şeker bir amca. Bulutların arasından bana gülüyor sanırdım. Bir gün büyüyüp onun kadar olacaktım sobanın kenarında namaz kıldıktan sonra babaannem kısa bir dua öğretti. Bunu okursan kötü şeyler senden yaylalara doğru kaçar dedi o gün, yaylalardaki bulutları hayal ettim. İyi insanları da kötü insanları da bulutlara gönderdim. Allah’ı hayal ettim Başında dedemin namaza giderken taktığı takkeyle. O yaşım Kütahya’ da olduğum günlere denk gelir. Bizim oranın kışları sert geçer. 

Bir keresinde güneşi de o sanmıştım. Alerjim var diye vazgeçtim. Ramazan ayında evimizin yanındaki kocaman minare ve kör hoca Ahmet amcanın kasete kaydolmuş sesi çalardı.

Sahurdan sonraki uykuda öldüğümüzü sanırdım. Ölüm bu yüzden hiç korkutmaz beni. Çünkü ben her gün uyku vakti dendiğinde ölürdüm.

Yaramazlık yaptığım zaman “Uslu dur yoksa Allah taş eder seni” demediler bana. O yüzden kolları taştan bir adam gelmedi aklıma. Kolları beyaz , parlak ve altından biri belirdi hep. Çektiğim fotoğraflarda hep gökyüzü vardır.

Kırılan makinalarımın içinde giden , kedim fıni, Türkçe öğretmenim Mustafa , ilkokul arkadaşım Niyazi , kırıldığım bir kaç kişi , babaannem , çocukluk aşkım sinan içimde öldürdüklerim , kötü insanlar ve köpeğim Efe , köyün delileri , çok sevdiğimin sevgilileri ve sen Allah’ım. 27 yaşına geldim. Hala aniden başımı kaldırıp bulutlara bakarım.

7 yaşında ilk öğrendiğim şey uçak yapmak aklım erince ilk öğrendiğim şey  edebiyatçı olmaya karar vermek. Türkçe öğretmenim iyi bilir hikaye yazmışlığım bile var. Ama Maalesef edebiyatın muhasebesini yaptırdılar bana.


Şimdi bu fotoğraf size gökyüzünü bana 7 yaşımı betimleyecek. Düşünceler değişecek , şehirler hatta ülkeler değişecek , kültürler değişecek, eksenler kayıcak. O makinanın içinden bir sürü insan gidecek ölen kedisini ve çocukken kıvırcık saçlarıyla maydonoz kafa diyerek dalga geçen o kötü kızı gökyüzüne gönderen 27 yaşına geldiğinde’ de Facebook’tan engellediğini bile tabi ki gökyüzüne gönderecekti.

Şimdi O 27 yaşındaki kız çocuğu aniden kafasını kaldırıp gökyüzüne bakıcak. Edebi yönü çok güçlü , Allahı göremeyecek ama çok yakın olacak. Başı dönecek. Bir kaç insanı oraya uğurlayacak ve Kalemine sarılacak Başımı döndürdünüz bulutlar onca iyi ve kötü insana rağmen ne güzelsiniz.

Son Güncelleme: 01.11.2019 16:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.