Karakeçili'de belediye personeline seminer

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde belediye personeli, kanser ve karbonmonoksit zehirlenmesi hakkında bilgilendirildi.Karakeçili Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda, Karakeçili Devlet Hastanesi Toplum...

26 Ekim 2021 Salı 14:58
Karakeçili'de belediye personeline seminer

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde belediye personeli, kanser ve karbonmonoksit zehirlenmesi hakkında bilgilendirildi.

Karakeçili Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda, Karakeçili Devlet Hastanesi Toplum Sağlığı Merkezinden Dr. Judi Arıkan ve hemşire Mürivet Öcal tarafından personele bilgi verildi.

Arıkan, kanser belirtileriyle ilgili bilgi vererek, vücutta ortaya çıkan şişlikler, ele gelen kitle şeklindeki belirtiler, aşırı yorgunluk, bitkinliğin kanser belirtileri olabileceğini belirtti.

İki yılda bir kanser taraması yaptırılması gerektiğini anlatan Arıkan, "Kanserde erken teşhis çok önemli. Beden kitle endeksine ve beslenmemize dikkat etmeliyiz. Fiziksel aktiviteyi artırıp, alkol ve tütün kullanımını sonlandırarak kanserden korunabiliriz." dedi.

Karbonmonoksit zehirlenmeleriyle ilgili bilgi veren hemşire Mürivet Öcal da şunları kaydetti:

"Vücuttaki oksijen ile karbonmonoksitin yer değiştirmesi sonucu zehirlenme belirtileri başlar ve baş ağrısı, yorgunluk, mide bulantısı, sersemlik, kusma ve bilinç kaybı gibi durumlar ortaya çıkar. Zehirlenmeye maruz kalanların temiz ve havalı ortama çıkarılması, 112 Acil Çağrı Merkezinin aranması çok önemli. Soba ve şofben kurulumunda bacaların bakım ve temizliğinin sık sık yapılması gerekiyor. Ek önlem olarak da tavana karbonmonoksit detektörü takılabilir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.