Karaman'da "Kütüphaneler Haftası" kutlandı

KARAMAN (AA) - "Kütüphanede Hayat Var" temasının işlendiği 58. Kütüphaneler Haftası kapsamında Karaman'da en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi.İl Halk kütüphanesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim...

29 Mart 2022 Salı 11:23
Karaman'da

KARAMAN (AA) - "Kütüphanede Hayat Var" temasının işlendiği 58. Kütüphaneler Haftası kapsamında Karaman'da en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi.

İl Halk kütüphanesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün gerçekleştirdiği etkinlik, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin seslendirdiği eserlerle başladı.

Etkinlik okul öğrencilerinin kitap sevgisine dair okudukları şiirler ve kütüphaneler haftası çerçevesinde en çok kitap okuyanlara ödüllerinin verilmesiyle devam etti.

Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, kitap okumanın insan hayatındaki yeri ve önemine değindi.

Çocukları sadece bu hafta kapsamında değil, yılın tamamında kütüphanelerle buluşturmak hedefinde olduklarını aktaran Şenlik, bu kapsamda ilgili kurumların gayretleriyle çocukları ve gençleri kütüphanelerde ağırladıklarını söyledi.

Başarılı öğrencileri bu özel günde ödüllendirerek diğer öğrencilere de bu anlamda teşvik etmek istediklerini belirten Şenlik, ailelere de kitap okuma konusunda tavsiyelerde bulunarak, "Sizlere çocuklarımıza kitap okutalım demiyoruz, onlarla birlikle kitap okuyalım diyoruz. Zira çocuklar sizlerden gördüğü zaman onlarda okuyacaklardır. Bunun bilincinde olarak kitap okumayı ihmal etmeden kitaplarla kalın diyor saygılar sunuyorum." ifadelerini kullandı.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.