Karaman'da Memur-Sen üyeleri seyyanen zam talep etti

KARAMAN (AA) - Memur-Sen Karaman Şubesi üyeleri, kamu görevlilerinin maaşlarına seyyanen zam yapılması talebinde bulundu.Memur-Sen İl Temsilciliği binasında bir araya gelen sendika üyeleri adına basın açıklama yapan Memur Sen İl Temsilcisi...

05 Temmuz 2021 Pazartesi 17:50
Karaman'da Memur-Sen üyeleri seyyanen zam talep etti

KARAMAN (AA) - Memur-Sen Karaman Şubesi üyeleri, kamu görevlilerinin maaşlarına seyyanen zam yapılması talebinde bulundu.

Memur-Sen İl Temsilciliği binasında bir araya gelen sendika üyeleri adına basın açıklama yapan Memur Sen İl Temsilcisi Yunus Özdemir, bugün haziran ayı enflasyon rakamının açıklandığını hatırlattı.

Açıklama ile kamu görevlilerinin 2021 yılı ilk altı aylık zam oranına eklenecek enflasyon oranının da belirlendiğini ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

"5. dönem toplu sözleşmenin mutabakatsızlıkla sonuçlanması sonucu Kamu İşvereni ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu 2021 yılı için yüzde 3 artı yüzde 3 zammı kamu görevlilerine reva görmüştü. Bugün açıklanan 1,94'lük Haziran ayı enflasyon oranıyla 2021 yılı ilk altı aylık enflasyon farkı 5,45 olmuş, böylelikle 1 Temmuz 2021 itibariyle yüzde 8,45’lik bir artış olmuştur. Bu zam değil, enflasyon kaynaklı memurun kaybıdır."

Özdemir, "Kamu işvereninin belirlediği zam, Mart demeden buharlaşıyor. Tam da bu yüzden, en düşük devlet memuru maaşının yüzde 10'undan az olmamak üzere seyyanen zam talebini her zemin ve şartta dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz." dedi.

Anahtar Kelimeler:
Memur SenKaramanZam Oranı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.