Karatay Belediyesinden Filistin'e ambulans desteği

KONYA (AA) - Karatay Belediyesi, Kızılay tarafından İsrail'in zulmüne maruz kalan Filistin halkının acil ihtiyaçlarının karşılanması için başlattığı yardım kampanyasına destek vererek, Kızılay Karatay Şubesi'ne bir ambulans...

17 Mayıs 2021 Pazartesi 16:05
Karatay Belediyesinden Filistin'e ambulans desteği

KONYA (AA) - Karatay Belediyesi, Kızılay tarafından İsrail'in zulmüne maruz kalan Filistin halkının acil ihtiyaçlarının karşılanması için başlattığı yardım kampanyasına destek vererek, Kızılay Karatay Şubesi'ne bir ambulans bedeli nakit yardım bağışında bulunma kararı aldı.

Karatay Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Mescid-i Aksa ve Gazze’de Filistinlilere yönelik başlattığı saldırılar sonucu ortaya çıkan ambulans, ilaç ve tıbbi malzeme ihtiyacı nedeniyle Kızılay'ın başlattığı yardım kampanyasına Belediye olarak destek verileceği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, "Peygamber Efendimizin miraca çıktığı bu kutsal şehri, ilk kıblemizi, Hazreti Ömer'in ve Selahaddin Eyyubi'nin mirasını sahipsiz bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

İsrail'in Ramazan'ın başlangıcından itibaren düzenlediği hain saldırıları lanetleyen Başkan Kılca, şunları kaydetti:

"Türkiye, liderimiz ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde İsrail'in Filistin'deki kanlı saldırılarının durdurulması ve uluslararası camianın İsrail'e güçlü bir tepki ve caydırıcı bir ders vermesi için yoğun bir diplomasi trafiği yürütmektedir. Peygamber efendimizin miraca çıktığı bu kutsal şehri, ilk kıblemizi, Hazreti Ömer’in ve Selahaddin Eyyubi’nin mirasını sahipsiz bırakmayacağız. Zira Mescid-i Aksa’ya ve Kudüs'e sahip çıkmak, Filistin halkıyla dayanışma içinde olmak, bizler için son derece önemli bir vazifedir. Bizler de Kızılay'ımızın başlattığı Filistin'e yardım kampanyasına Karatay Belediyesi olarak katılacağız. Bu kapsamda da acil ihtiyaçların başında gelen ve bölgedeki kardeşlerimizin yaralarını sarmak amacıyla Kızılay Karatay Şubesi’ne bir ambulans bedeli ulaştıracağız. Bu vesileyle Filistin topraklarının işgal edilmesini hiçbir şekilde kabul etmediğimizi beyan ediyor, Filistin halkı özgürleşene kadar, haklı davalarında kararlılıkla Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğimizi ifade ediyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.