Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği'nden jüri özel ödülü aldı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda jüri özel ödülüne layık görüldü.Büyükşehir Belediyesinden...

24 Eylül 2021 Cuma 17:51
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği'nden jüri özel ödülü aldı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda jüri özel ödülüne layık görüldü.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda ödüller, sahiplerini buldu.

33 belediye, 33 uygulama ve 28 proje dalında toplam 61 proje ile 2020 yılında yarışmaya başvuru yapılırken, yarışma jürisi değerlendirmeleri sonucunda Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü’nün yanı sıra, 1 jüri özel ödülü, 7 proje, 7 uygulama ve 7 süreklilik ile 10 başarı ödülü verildi.

Yarışma kapsamında Büyükşehir Belediyesi, Ağırnas Yukarı Bezirhane restorasyonu, kent merkezindeki tarihi çeşmelerin restorasyonu, Kültepe Müzesi ve Paleontoloji Müzesi çalışmaları kapsamında jüri özel ödülünü kazandı.

İstanbul Yenikapı’da bulunan Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapılan törende ödülü Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Kasım Balcı aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.