Kayseri Büyükşehir Belediyesinden otobüsçü esnafına 152 milyon 150 bin lira destek

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesinden otobüsçü esnafına 152 milyon 150 bin lira destek verildi.CHP İl Başkanı Ümit Özer'in belediyenin esnafı mağdur ettiği ve halk otobüsçü esnafının bu yüzden belediyeye yürüyüp, tepki...

04 Eylül 2021 Cumartesi 17:41
Kayseri Büyükşehir Belediyesinden otobüsçü esnafına 152 milyon 150 bin lira destek

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesinden otobüsçü esnafına 152 milyon 150 bin lira destek verildi.

CHP İl Başkanı Ümit Özer'in belediyenin esnafı mağdur ettiği ve halk otobüsçü esnafının bu yüzden belediyeye yürüyüp, tepki gösterdiği iddiası üzerine Büyükşehir Belediyesinden açıklama yapıldı.

Açıklamada, gerçeklerden uzak, tamamen soyut ifadelerle kafaları karıştırmayı amaçlayan CHP İl Başkanı Özer'in sözleri karşısında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesine gerek duyulduğu belirtildi.

Büyükşehir Belediyesinin gerçekçi, şeffaf, hesap verebilir ve toplumun tüm kesimini kucaklayan yönetim anlayışına sahip olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kayseri Büyükşehir Belediyesinin mülkünde kiracı olarak bulunan 670 hemşehrimizden pandemi süreci dolayısıyla bugüne kadar almadığımız kira tutarı 10 milyon 135 bin liradır. Kovid-19 döneminde 385 halk otobüsüne hiç çalışılmayan 15 gün için otobüs başına 5 bin lira olmak üzere yaklaşık 2 milyon lira destek verilmiştir. 2020 yılında yine bilet gelirlerinin dışında otobüs başı aylık 24 bin lira olmak üzere toplam 83 milyon 160 bin lira, 2021 yılı ilk 6 ayında da yine bilet gelirleri dışında otobüs başı aylık 29 bin lira olmak üzere toplam 66 milyon 990 bin lira sağlanmıştır. Otobüsçü esnafına sağlanan toplam destek tutarı ise 152 milyon 150 bin liraya ulaşmıştır. Kayseri'ye İstanbul'u örnek gösteren CHP İl Başkanı, maalesef yine cehaletini ortaya koymuş, İstanbul’un 2021 yılı başında devreye aldığı ve toplu ulaşımında örnek gösterdiği 'Kilometre bazlı uygulamanın' Kayseri’de 2017 yılından beri uygulandığını ve İstanbul’un Kayseri’yi örnek aldığı gerçeğini her zamanki gibi görmezlikten gelmiştir."

Yeraltı Çarşısı, Kapalı Çarşı ve medrese gibi değerleri korumaya yönelik çalışmaların kamuoyunca bilindiği belirtilen açıklamada, buralardan aldıklarının 3 katını yine buralara yatırım olarak geri verdikleri, Yeraltı Çarşısı’nda halihazırda yürüttükleri çalışmanın bedelinin 10 milyon lira olduğu aktarıldı.

Büyükşehir Belediyesinin hizmetlere kaynak oluşturabilmek adına satışa sunduğu parsellerin tamamının satışa sunuldukları tarihlerdeki değerlerinden daha aşağıya satılmadığı ifade edilen açıklamada, salgın dolayısıyla iş yapamayan, dükkanlarını açamayan ya da gelir kaybı yaşayan esnafa, esnaf odaları koordinesinde toplam 5 milyon lira tutarında destek sağlandığı da belirtildi.

Büyükşehir Belediyesinin, CHP İl Başkanı Özer’in sözünü ettiği belediyelerden örnek alacağı bir taraf olmayıp, örnek alınabilecek pek çok uygulaması bulunduğu vurgulanan açıklamada, "Kamu kaynaklarını etkin ve yerinde kullanmayı kendisine ilke edinen ve bu şehirde yaşayan her bir bireye karşı sorumluluğunu mali yönetimde de ilk sıralarda tutan bir anlayışla yönetilen Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kurum ya da kişilere ödemelerini hak edilen zaman dilimi içerisinde yapmakta, yatırım ve projelerine son hızla devam etmekte ve şehre hizmet sevdasıyla emin adımlarla yoluna devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Anahtar Kelimeler:
EsnafDestekKayseri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.