Kayseri Büyükşehir Belediyesinin faaliyetleri

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ankara'daki Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir süre görüştü.Belediyeden...

24 Aralık 2021 Cuma 13:42
Kayseri Büyükşehir Belediyesinin faaliyetleri

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ankara'daki Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir süre görüştü.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükkılıç, toplantının ikinci gününde belediye başkanlarına hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile toplantı sonrası bir süre görüşerek, Kayserililerin selamını iletti.

Büyükkılıç, toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Mehmet Özhaseki ile birlikte güzel bir Kayseri sohbeti gerçekleştirdik. Kayserililerimizin selamlarını ilettik. Kendisi de tüm Kayseri halkına en içten selamlarını gönderdi. El ele, kol kola, gönül gönüle vererek çalışmaya ve büyük başarılara imza atmaya devam edeceğiz. Bu millete hizmetkar olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

- Büyükşehir Belediyesinin karla mücadelesi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, merkez ve ilçelerde 7 noktada gece, gündüz demeden karla mücadelesine devam etti.

Fen İşleri Daire Başkanlığı, ilçelerde Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı karla mücadele ekipleri, toplam 128 araç ve 291 personel ile karla mücadeleyi sürdürüyor. Ekipler, 24 saat çalışma esasına göre ana arter, cadde ve sokaklarda kar temizleme ile tuzlama çalışması yaptı.

- Komandolar Caddesi Atatürk Bulvarına bağlanacak

Büyükşehir Belediyesi, Şehit Komandolar Caddesi'ni Atatürk Bulvarı'na bağlayacak yolun yapım çalışmalarına hız verdi.

Erenköy Mahallesi sınırları içerisinde yürütülen yol yapım çalışmalarının devamı niteliğinde bulunan bölgede, 7 yapı ve eklentileri kaldırma çalışmaları tamamlandı.

Şehrin ulaşım ağını arttırmak, daha konforlu bir ulaşım sunabilmek adına Melikgazi ilçesi Erenköy Mahallesi sınırları içerisinde yürütülen yol yapım çalışmalarının devamı niteliğinde bulunan ve Şehit Komandolar Caddesi'ni Atatürk Bulvarı'na bağlayacak yolun kullanıma açılması çalışmaları hızlandırıldı.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesinin Şehit Komandolar Caddesi’ni Atatürk Bulvarı'na bağlayacak bağlantı yolu üzerindeki yapı ve eklentiler, hak sahipleri ile gerçekleştirilen görüşmeler sayesinde herhangi bir mağduriyet yaşanmadan uzlaşma ile sonuçlandı.

İmar uygulaması yapılarak mülkiyeti temizlenen alanlarda, yol hatları üzerinde bulunan 7 yapı ve eklentilerinin enkaz kamulaştırma çalışmaları hak sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri hiçbir mağduriyet oluşturmadan tamamlandı ve söz konusu yapılar Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kaldırıldı.

Yolun bu etabın tamamlanması ile birlikte Kayseri Organize Sanayi Bölgesine ulaşımı sağlayan yollardan olan Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’na kesintisiz olarak Talas bağlantısı sağlanmış olacak.

- Zabıtadan fahiş fiyat denetimi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, haksız kazanç sağlayanlara karşı son dönemlerde özellikle temel gıda ürünlerinde artan fahiş fiyatların önlenmesi adına gramaj, etiket, stokçuluk ve fiyat denetimi yaptı.

Ekipler, kent genelinde faaliyet gösteren iş yerlerinde, marketlerde ve alışveriş merkezlerinde 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmelikleri gereğince denetim yapıyor.

Bu kapsamda il genelinde denetim yapan zabıta ekipleri, işletmelerde gıda ürünlerinde perakende satışa arz edilen ürünlerin etiketini veya fiyat tarifesini asıp asmadıklarını, eksik gramda ürün satıp satmadıklarını ve etiketteki fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığını kontrol etti.

Yapılan bu denetimlerde tüketiciyi aldatmaya ve fahiş fiyattan satış yaparak haksız kazanç sağlamaya yönelik satış yapanlar hakkında ilgili kanun ve yönetmeliğe istinaden yasal işlem yapılmak üzere tespit tutanakları düzenlendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.