Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nden "23 Mart Yoğurt Günü" olsun talebi

KAYSERİ (AA) - Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Günay Çakı, 23 Mart'ın "Yoğurt Günü" ilan edilmesini istediklerini belirtti.Çakı, yaptığı açıklamada, Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan...

21 Mart 2021 Pazar 13:05
Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nden

KAYSERİ (AA) - Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Günay Çakı, 23 Mart'ın "Yoğurt Günü" ilan edilmesini istediklerini belirtti.

Çakı, yaptığı açıklamada, Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan yoğurda sahip çıkmak gerektiğini belirtti.

Hem yoğurdun Türkiye ile anılmasını hem de tüketiminin yaygınlaştırılmasını istediklerini aktaran Çakı, "23 Mart yoğurt günü ilan edilsin istiyoruz. Normalde böyle bir gün yok. Başka ülkeler bizim yoğurdumuzun kendilerine ait olduğunu iddia edip, bu yönde çalışmalar yapıyor. Biz bu yöndeki isteğimizle ilgili dosyamızı hazırladık, ilgililere gönderdik. Bir sonuç almak istiyoruz." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.