Kayseri'de 22 bin 107 hayvanın aşı masrafını belediye karşılayacak

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de 22 bin 107 küçükbaş ve büyükbaş hayvanın aşılama bedelini Hacılar Belediyesi karşılayacak.İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ​Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele...

16 Mart 2022 Çarşamba 09:34
Kayseri'de 22 bin 107 hayvanın aşı masrafını belediye karşılayacak

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de 22 bin 107 küçükbaş ve büyükbaş hayvanın aşılama bedelini Hacılar Belediyesi karşılayacak.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ​Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Programı kapsamında, TÜRKVET Kayıt Sistemi'ne kayıtlı yetiştiricilere, belirlenen küçükbaş ve büyükbaş hayvan türlerinde, aşılama ve kimliklendirme çalışması yapılacağı belirtildi.

Bu kapsamda İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin ile Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan'ın protokol imzaladığı ifade edilen açıklamada, protokolle 2022 yılında 295 hayvancılık işletmesinde bulunan 14 bin 600 küçükbaş ile 7 bin 507 büyükbaş hayvan için uygulanacak şap, sığır brucella, LSD, koyun brucella, koyun vebası ve küpeleme bedelinin Hacılar Belediyesi tarafından karşılanacağı aktarıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.