Kayseri'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür AŞ (KAYMEK) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 38 erkek ile 38 ayrı tarihi mekanda Kadınlar Günü'nü kutlayarak, farkındalık...

08 Mart 2021 Pazartesi 17:19
Kayseri'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür AŞ (KAYMEK) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 38 erkek ile 38 ayrı tarihi mekanda Kadınlar Günü'nü kutlayarak, farkındalık oluşturdu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Kadın tamamlayandır, kadın öncüdür, örnektir, insanlığın özüdür, kadın bir gün değil, her gün değerledir, kadın aynadır" gibi kadınlara yönelik birçok mesaj verilen video, tüm sosyal medya mecralarından yayınlandı.

Gün kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü Melikgazi Kız Yurdu'nda karantinada olan kadınlar ile yurt çalışanları ve sağlık ekibi kadınlara karanfil gönderip, kadınlar gününü kutladı.

Başkan Büyükkılıç, kadınları sadece bir gün değil, her gün anlamak ve hatırlamak gerektiğini belirterek, bu vesile ile koronavirüs tedavisi gören ve karantinada kalan tüm kadınlara da acil şifalar diledi. Büyükkılıç, hasta kadınların yanı sıra, sağlık personeli tüm kadın çalışanların da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Karanfilleri yurt müdürü Bircan Aydemir, karantinada olan kadınlar ile yurt çalışanları ve sağlık ekibi kadınlara tek tek dağıtarak, Başkan Büyükkılıç’ın selamlarını iletti.

CHP Kadın Kolları Başkanı Alime Esin Tosuner de 8 Mart dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

8 Mart'ın sadece eşit ve özgür bir geleceğin iradesi değil, aynı zamanda hak mücadelesi veren tüm kadınlara saygı duruşu olduğunu ifade eden Tosuner, şunları kaydetti:

"Kadınlar tarih boyunca tüm toplumsal mücadelelerin en ön saflarında yer aldı. Sahip olduğumuz her hakta, edindiğimiz her kazanımda o cesur kadınların payı vardır. İstihdamda tutunabilen kadınların çoğu, düşük ücretle, sendikasızlıkla, işini kaybetme korkusuyla, uzun çalışma süreleriyle, mobbingle baş etmeye ve evine ekmek götürmeye çalışıyor. Kadının emeğini yok sayanlara haykırıyoruz, her kadın emekçidir. Kendisinin, çocuklarının, ailesinin ve toplumun geleceği için insanca yaşam kavgası verir. Biz Cumhuriyet Halk Partili Kadınlar olarak bu kavganın da, bu taleplerin de, geleceğin aydınlık günlerini barındıran bu umudun da yılmaz savunucularıyız. Bizler, haklı mücadelemizi örgütleyerek tarihe yön verenler olacağız."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.