Kayseri'de dağda mahsur kalan çobanlarla koyunları, kurtarıldı

KAYSERİ (AA) - Kocasinan Belediyesi, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yaylada mahsur kalan çobanları ve bin 200 küçükbaş hayvanı kurtardı.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Elmalı Mahallesi'ndeki yaylalarda kar yağışından...

11 Nisan 2021 Pazar 14:46
Kayseri'de dağda mahsur kalan çobanlarla koyunları, kurtarıldı

KAYSERİ (AA) - Kocasinan Belediyesi, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yaylada mahsur kalan çobanları ve bin 200 küçükbaş hayvanı kurtardı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Elmalı Mahallesi'ndeki yaylalarda kar yağışından olumsuz etkilenen çobanlar, Kocasinan Belediyesinden yardım talebinde bulundu.

Seferber olan belediye ekipleri, portatif çadırları bölgeye ulaştırarak, koyunları telef olmaktan kurtardı. Ekipler tarafından donma tehlikesiyle karşı karşıya kalan küçükbaş hayvanlara güvenli noktalar oluşturuldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ihtiyaç duyulan her alanda belediyenin hizmetleriyle 7 gün 24 saat kesintisiz vatandaşların yanında olduklarını belirtti.

Çolakbayrakdar, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Çobanlardan Hasan Tupal ise "Belediyemiz bizi çok zor durumdan kurtardı. Rabbim devletimizden milletimizden razı olsun. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Elmalı Mahalle Muhtarı Mevlüt Soysal da Kocasinan Belediyesinin hayvanları telef olmaktan kurtardığını belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.