Kayseri'de, Dış Ticaret Lisesi açılması için çalışmalar başlatıldı

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Dış Ticaret Lisesi açılması için çalışma başlattıklarını bildirdi.Belediyeden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Başkan Palancıoğlu, eğitimin ve eğitimcinin...

12 Ocak 2021 Salı 13:21
Kayseri'de, Dış Ticaret Lisesi açılması için çalışmalar başlatıldı

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Dış Ticaret Lisesi açılması için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Başkan Palancıoğlu, eğitimin ve eğitimcinin dostu olarak, 140 ülkeden fazla ülkeye mal ve ürün ihracat eden Kayseri'de, Dış Ticaret Lisesi açılması için çalışma başlattıklarını belirtti.

Dünyanın, ulaşım yollarının artması ve kolaylaşması ile çok küçüldüğünü ve ticaretin artık evrensel yapıldığını aktaran Palancıoğlu, şunları kaydetti:

"Artık ticaret bir klavye tuşu ile yapılmaktadır. E-ticaretin artması ve yaygınlaşması yanında büyük çaplı dış ticaret için mevzuatı bilen, liman, havayolu gibi mal sevkiyat konularında eğitimli personelin önemi artmaktadır. Kayserimizde ülkemize hatta dünyaya marka olmuş birçok şirketimiz mevcuttur. Bu açıdan Melikgazi Belediyesi olarak Dış Ticaret Lisesi açılması için çalışma başlattık."

Palancıoğlu, dış ticaret lisesi ile ticaretin ve ekonominin merkezi Kayseri'ye yeni bir vizyon kazandıracaklarını ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.