Kayseri'de glütensiz kafe hizmete açıldı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesinin projesi glütensiz kafe hizmete girdi.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tuna Caddesi'ndeki kafede glüten hastaları çalışacak ve mutfağında sadece glütensiz ürünler pişirilecek.Kafede...

11 Ağustos 2021 Çarşamba 15:44
Kayseri'de glütensiz kafe hizmete açıldı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesinin projesi glütensiz kafe hizmete girdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tuna Caddesi'ndeki kafede glüten hastaları çalışacak ve mutfağında sadece glütensiz ürünler pişirilecek.

Kafede pide çeşitlerinden pizzaya, glütensiz tatlı çeşitlerinden ekmek ve simide kadar her şey bulunurken, paketli ürünlerin de satışı yapılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, çölyaklı bireylerin yanı sıra sağlıklı beslenmek isteyenlerin de glütensiz ürünler tüketebileceğini belirtti.

Öte yandan Glütensiz Kafe'nin danışmanı, Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Süleyman Engin, Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı'nı ziyaret ederek, organik ürünleri inceledi.

Burada konuşan Engin, doğal ürünler bahçesine gelip, inceleme yaptıklarını, market rafından sofraya kısmından ziyade tarladan sofraya kısmına önem verdiklerini aktardı.

Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı'ndaki üreticilerin çoğunun ziraat ve gıda mühendisi olduğunu ifade eden Engin, şunları kaydetti:

"Benim çok hoşuma giden üreticilerimizin çoğu ziraat ve gıda mühendisleri. Buradaki üretilen ürünleri biz alıp kafemize götürüp, kafemizde işleyip, sağlıklı bir şekilde vatandaşla buluşturuyoruz. Kafede buradaki sağlıklı şekilde üretilen ürünleri taşıma, götürme, işleme ve vatandaşların önüne servis edilecek şekilde hazır hale getiriyoruz. Orada işliyoruz, sos haline getiriyoruz, yiyecek haline getiriyoruz. O yüzden burası bizim için güzel oldu, gayet iyi bir çalışma sahası olmuş."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.