Kayseri'de Kültepe Müzesi yapılacak

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kültepe Müzesi yapımı için ihaleye çıkılacağını bildirdi.Büyükkılıç, yaptığı yazılı açıklamada, müzede Kültepe Kaniş/Karum Höyüğü'nde çıkarılan...

30 Ağustos 2022 Salı 14:09
Kayseri'de Kültepe Müzesi yapılacak

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kültepe Müzesi yapımı için ihaleye çıkılacağını bildirdi.

Büyükkılıç, yaptığı yazılı açıklamada, müzede Kültepe Kaniş/Karum Höyüğü'nde çıkarılan eserlerin sergileneceğini belirtti.

İhalenin Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtım Dairesi Başkanlığınca yarın yapılacağını aktaran Büyükkılıç, müzenin bir kazıya ait buluntuların sergilendiği tek müze özelliğini taşıyacağını ifade etti.

Büyükkılıç, müzenin kayadan oyma yapısıyla şehre değer katacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kayseri açık hava müzesi niteliğinde, her köşesi ayrı bir tarih kokuyor. 70 yıldır Kültepe'de kazı çalışmaları sürüyor. Kültepe Kaniş/Karum'dan çıkan tablet şeklindeki çek, senet, değişik ticari anlaşmalarla ilgili eserleri bu müzemizde sergileyeceğiz. Müzemiz, kayadan oyma olacak. Kayseri'ye yenilik katacak ve aynı zamanda Türkiye'de görseli ve uygulamasıyla kendisinden söz ettirecek."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.