Kayseri'de TEKNOFEST'e katılacak 25 proje takımına 1 milyon liralık malzeme desteği

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Melikgazi Belediyesi, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e katılacak 25 proje takımına 1 milyon liralık malzeme desteğinde bulundu.Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, yaptığı yazılı...

26 Mayıs 2022 Perşembe 17:32
Kayseri'de TEKNOFEST'e katılacak 25 proje takımına 1 milyon liralık malzeme desteği

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Melikgazi Belediyesi, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e katılacak 25 proje takımına 1 milyon liralık malzeme desteğinde bulundu.

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 30 Ağustos-4 Eylül arasında Samsun'da düzenlenecek TEKNOFEST için seçilen projelere malzeme katkısında bulunduklarını belirtti.

Palancıoğlu, bu kapsamda başvuru yapan 99 takımdan 25 proje takımının 1 milyon lira destek almaya hak kazandığını ifade etti.

TEKNOFEST maratonunda hazırlıkların ve desteklerin devam ettiğini vurgulayan Palancıoğlu, şunları kaydetti:

"Erciyes Üniversitesi ve Kartal Endüstri Meslek Lisesi'nde projeleri ile destek almaya hak kazanan takımlarımızı ziyaret ettik. Bu yıl TEKNOFEST'te her zamankinden daha da iddialıyız. Bu yıl projeleri ile belediyemize başvuran 25 takım destek almaya hak kazandı. Gençlerimizin başarılarını görmek beni çok mutlu ediyor. Yarışmaya destek olan belediye ekibime de teşekkür ederim. Gençlerin ülkemizin geleceği ile ilgili çalışmalara imza atmaları çok güzel."

Palancıoğlu, desteklerinin devam edeceğini belirterek, "Melikgazi Belediyesi olarak 6 teknoloji atölyesi yaptık. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine orada farklı eğitimler vereceğiz. Toplam 1 milyon lira bütçe ve 450 kalem ürünle takımlarımızın yanında olduk. Şimdi TEKNOFEST'e imza atma görevi gençlerimizde. TEKNOFEST'te ulusal anlamda dereceye giren arkadaşlarımıza da ödülümüz olacak." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.