Kayseri'deki FETÖ'nün "kadın yapılanması" davası

- "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan haklarında dava açılan 4'ü tutuklu 28 sanığın yargılanmasına devam edildi

31 Ocak 2018 Çarşamba 15:48
Kayseri'deki FETÖ'nün

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında kapatılan Kayseri Gönüllü Eğitimciler Derneği (KAYGED) üyelerinin de aralarında bulunduğu çoğunluğu kadın öğretmen 4'ü tutuklu 28 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Ahsen D, Gülay Ö, Lütfiye K. ve Sare H, tutuksuz yargılanan Fatoş Emel S, Filiz S, Hanife N, Emine Boso Y, Emine Ö, Fatma Mutlu B, Gülay G, Gülhan T, Hadiye Şeyma B, Hülya G, Nilgün B, Rukiye A, Saniye Y, Selma Ü, Yasemin Ç, Zeliha B, Selenga Sarpkaya Y, Hatice K, Gülhanım Y, Hülya B. ve Yasemin B. ile dosyaları bu davayla birleştirilen Adnan Ö. ve Erol K. hazır bulundu.

Tutuksuz yargılanan Fatma D. ise Mudanya Adliyesinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığı ile duruşmaya katıldı.

Mahkeme heyeti, bazı sanıklara ilişkin tespit ve değerlendirme raporlarının mahkemeye ulaştığını, bu sanıklardan Fatoş Emel S'nin, örgütün gizli haberleşme programı ByLock'tan 58 mesaj ve 211 elektronik posta, Selma Ü'nün 69 mesaj ve 19 elektronik posta, Saniye Y'nin 775 mesaj ve bin 161 mesaj, Gülay Ö'nün 135 mesaj ve 526 elektronik posta gönderdiğinin, Gülhanım Y'ye 3 mesaj ve 2 elektronik posta, Fatma D'ye bir elektronik posta geldiğinin belirlendiğini ifade edildi.

ByLock kullandıkları iddiasını reddeden sanıklar, üzerilerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

Duruşmada dinlenen sanıklar Yasemin Ç. ve Hadiye Şeyma B, etkin pişmanlıkta bulunduklarını, bu kapsamda ByLock programı kullandıklarını kabul ettiklerini, bildiklerini samimi olarak anlattıklarını kaydetti.

Diğer sanıklar da "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasını reddederek beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut durumlarının devamına karar vererek, sanık ve avukatların esasa ilişkin savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı erteledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.