Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle gerçekleştirilen kazılarda çıkarılan fosillerin sergileneceği Paleontoloji Müzesi ve Millet Kıraathanesi'nin temeli atılacak.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre,...

18 Ağustos 2021 Çarşamba 13:25
Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle gerçekleştirilen kazılarda çıkarılan fosillerin sergileneceği Paleontoloji Müzesi ve Millet Kıraathanesi'nin temeli atılacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kocasinan ilçesi Yamula Barajı çevresinde 2018 yılında Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okşan Başoğlu başkanlığında ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda başlatılan kazı çalışmaları sürüyor.

Kazı çalışmalarında 7,5 milyon yıllık çok sayıda fil, toynaklı at, zürafa kafatası, gergedan, boynuzlu bovidae, kablumbağa gibi hayvanlara ait fosiller bulundu.

Yamula Barajı'nda bulunan tüm fosillerin Afrika ve Asya'daki türlerinden üçte biri kadar büyük olduğu ortaya çıktı.

Bu çalışmalar kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan ve projelendirme çalışmaları sona eren Paleontoloji Müzesi ve Millet Kıraathanesi'nin temel atma töreni, eski arkeoloji müzesinde 21 Ağustos'ta yapılacak.

- Kocasinan'da yol çalışmaları

Kocasinan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Argıncık Alsancak Mahallesi'ndeki 15 metre genişliğinde 700 metre uzunluğundaki Yavuz Sultan Selim Caddesi'nde asfalt yenileme çalışması devam ediyor.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 'yol medeniyettir' anlayışı ile Kocasinan'ın dört bir yanında yenileme çalışmalarının kesintisiz devam ettiğini belirtti.

Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin ilçe genelinde yenileme çalışmalarını yoğun tempoda sürdürdüğünü belirten Çolakbayrakdar, "Her bir mahallemizin ihtiyaçları doğrultusunda cadde ve sokaklarımızı birer birer yeniliyoruz. Mahallelerimizin ihtiyacı olan gerek asfaltlama gerekse altyapıyla ilgili yapılması gerekenleri, program dahilinde yerine getiriyoruz. Vatandaşlarımıza konforlu bir ulaşım sağlayabilmek, çevre şartlarının iyileştirilebilmesi ve daha huzurlu bir şekilde yaşam alanları oluşturabilmek için çalışmalarımız hummalı bir şekilde sürüyor." ifadelerini kullandı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.