Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu Talas ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.Belediyeden yapılan yazılı...

29 Temmuz 2022 Cuma 19:41
Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu Talas ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Özhaseki, Büyükkılıç ve Çopuroğlu, Osmanlı Çayevi’nde vatandaşların talep ve önerilerini dinledi, sohbet etti.

Başkan Büyükkılıç, vatandaşlara ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederek, "Biz sizleri seviyoruz. Sizlerin duasını bekliyoruz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın." ifadelerini kullandı.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın da eşlik ettiği programda vatandaşlar Başkan Büyükkılıç’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

- Kreş ve gündüz bakımevleri istişare toplantısı yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cüneyd Özdemir, kreş ve gündüz bakımevi idarecileri ile istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıya, şube müdürü Kadir Yılmaz, kreş biriminde görevli meslek elemanları ve idareciler de katıldı.

Özdemir, burada yaptığı konuşmada, özellikle Kovid-19 sürecinde fedakarca çalışan kreş personeline teşekkür etti.

Kentte müdürlükleri denetiminde 48 kreş ve gündüz bakımevi bulunduğunu anlatan Özdemir, meslek elemanlarının mesleki kapasitelerini geliştirmelerine önem verdiklerini ifade etti.

- KAYSO Başkanı Büyüksimitci ihracat rakamlarını değerlendirdi

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri olarak Türkiye’nin cari açığının kapatılmasına aylık yaklaşık 150 milyon dolar pozitif katkıda bulunduklarını bildirdi.

Büyüksimitci, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı ihracat rakamlarını değerlendirdiği yazılı açıklamasında, kentin ihracatının haziran ayında mayısa göre yüzde 18,7 arttığını belirtti.

Büyüksimitci, "Haziran ayı ihracatımız 361 milyon 872 bin dolar oldu. Geçen yılın haziran ayına göre yüzde 13 civarında atışımız söz konusu. Geçen yıla göre ilk altı aylık artışımız ise yüzde 19 gerçekleşerek 2 milyar 2 milyon dolar oldu." ifadelerini kullandı.

2022 yılı haziran ayında en çok ihracat yapılan sektörlerin başında mobilya, kablo ve metal ürünler geldiğini aktaran Büyüksimitci, ihracat yapılan ülkeler sıralamasında ise Almanya, ABD ve Irak’ın ilk üç sırayı aldığını hatırlattı.

İhracat rakamlarında olumlu gidişatın devam ettiğini anlatan Büyüksimitci, şunları kaydetti:

"Her şeye rağmen ihracat artış hızımız olumlu yönde seyrediyor. Rakamlara baktığımız zaman, inşallah çok büyük bir sıkıntı çıkmazsa Kayseri olarak yıl sonu hedefimizi yakalayacağımız inancındayım. Biz ithal ettiğimizin iki katını ihraç eden bir iliz. Türkiye'nin cari açığını kapatma anlamında, aylık yaklaşık 150 milyon dolar pozitif katkıda bulunuyoruz. Türkiye’nin aylık kilogram birim fiyatı yaklaşık 1,40 dolarken Kayseri olarak bizim kilogram birim fiyatımız 2,40 dolar civarında. Bu bizim daha katma değerli ürün yaptığımız anlamına geliyor. Özellikle son dönemde yapılan yatırımlarla bu rakamların daha da artacağına inanıyoruz. Ben ülke ekonomisine katkıda bulunan tüm sanayicilerimize teşekkür ediyor, işlerinde kolaylıklar diliyorum."



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.