Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hacı Ali Hasgül, sosyal güvenlik prim borcu yapılandırmasına ilişkin açıklamada bulundu.Hasgül, yazılı açıklamasında, 7256 sayılı yasa ile sosyal güvenlik prim borcu, işsizlik prim...

29 Mart 2021 Pazartesi 13:09
Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hacı Ali Hasgül, sosyal güvenlik prim borcu yapılandırmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Hasgül, yazılı açıklamasında, 7256 sayılı yasa ile sosyal güvenlik prim borcu, işsizlik prim borcu ve idari para cezası borçlarına çok ciddi kolaylık getirildiğini hatırlattı.

Özellikle idari para cezalarının borç aslının yüzde 50’sinin silinmesi, gecikme zamlarında büyük indirim yapılmasının bu yapılandırma yasasının en büyük artılarından olduğunu vurgulayan Hasgül, şunları kaydetti:

"Bu yasadan faydalanmak için başvuruda bulunan vatandaşlarımızın başvuru şartından sonra en önemli husus ilk iki taksitin süresinde ödenmesidir. İlk iki taksit veya peşin ödemede yapılandırılan tutar 31 Mart 2021 tarihine kadar ödenmezse yapılandırmanın bozulduğunu üzülerek belirtmeliyim. Bu tarihe kadar ödenmediği takdirde yapılandırma bozularak kişinin borcu yapılandırma öncesi duruma gelecektir."

- Kocasinan Belediyesinden tarımsal kalkınmaya destek

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ilçe belediyesi tıbbi ve aromatik bitkiler, siyez ve gacer buğdayı, organik domates fidesi ve Tarımda Dijital Dönüşüm Projesi üretimi ile tarımsal kalkınmaya destek oluyor.

Kırsal mahalle sakinlerine desteklerinden dolayı teşekkür eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yaptıkları uygulamayla sağlıklı nesiller yetiştirmek adına tarihi geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan siyez buğdayını ekerek, tohumunu çiftçilere ücretsiz dağıttıklarını anımsattı.

İlçede başlattıkları bu uygulamanın Türkiye’ye model olduğunu vurgulayan Çolakbayrakdar, "Bunun yanı sıra yeni bir çalışmamız ile Anadolu’da ilk ıslah edilen ve 28 kromozomu ile genetiği bozulmadan günümüze kadar gelen bölgemizin buğdayı olan gaceri, 30 dönümlük arazide toprakla buluşturduk. Bu yıl ise ektiğimiz tohumları hasat edeceğiz. Yapılan çalışmalar önemli ve değerlidir. Çünkü genetiği değiştirilmiş tohumlar yerine insanlar kendi öz tohumlarına ulaşmaları noktasında yeniden geçmişe dönüyorlar." ifadelerini kullandı.

- Kocasinan'da hedef namağlup şampiyonluk

Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Masa Tenisi A Takımı, Türkiye Süper Ligi 3. etap karşılaşmalarını namağlup tamamladı.

Başarılarından dolayı sporcuları tebrik eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ligde tüm maçları kazanıp, namağlup şampiyonluğu hedeflediklerini ifade etti.

Elde ettiği başarılar sayesinde tarihe altın harflerle geçen masa tenisi takımlarının her defasında kendilerini gururlandırdığını belirten Çolakbayrakdar, "İnşallah başarılarımızı artırarak devam ettireceğiz. Genç kardeşlerimizi ve onlarla birlikte bu işe emek veren hocalarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." ifadelerini kullandı.

- Talas Belediyesinden okul ve cami onarım çalışmaları

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, ilçe genelindeki okul, cami ve şadırvanlar ile bazı kamusal alanlarda bakım onarım ve tadilat çalışmaları için 1,8 milyon liralık yatırım yapacaklarını belirtti.

2021 yılı yatırım programı kapsamında 25 okul, 8 cami, 14 şadırvan ve 3 kamusal alanda bakım onarım ve tadilat çalışması yapacaklarını kaydeden Yalçın, "Bu konuda belediye meclisimiz mart ayı toplantısında oybirliği ile karar aldık. Sadece belediyemize ait görev ve sorumluluk alanında değil, toplumun tamamını ilgilendiren okul, cami ve diğer kamusal alanlarda da iş yapmayı, gerekli desteği sağlamayı kendimize görev sayıyoruz. Bu doğrultuda bu yıl içinde başta okullarımız olmak üzere cami, şadırvan ve diğer kamusal alanlarda toplam 1,8 milyon liralık bakım, onarım ve tadilat gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.