KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Karamustafa'dan Turizm Haftası mesajı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak 46. Turizm Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.Karamustafa, mesajında, ekonomi, istihdam ve bölgesel kalkınmaya önemli...

14 Nisan 2022 Perşembe 20:31
KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Karamustafa'dan Turizm Haftası mesajı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak 46. Turizm Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karamustafa, mesajında, ekonomi, istihdam ve bölgesel kalkınmaya önemli düzeyde katkı sağlayan turizm sektörünün, salgın sürecinden küresel düzeyde olumsuz etkilenmesine rağmen salgın sonrası süreçte turizm faaliyetlerinin toparlanarak ivme kazandığını ve hareketliğin önemli ölçüde arttığını belirtti.

Turizm sektörünün ülkelerin ekonomisine, istihdamına, bölgesel kalkınmaya ve devlet gelirlerine önemli katkılar sağladığına dikkati çeken Karamustafa, şöyle devam etti:

"Salgın süreci turizm sektörünü ve turizm sektörü üzerinden gelir sağlayan diğer yan sektörleri olumsuz etkilese de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile oluşturulan hızlı karar alma süreçleri ve iyi koordinasyon ile Cumhurbaşkanımızın liderliğinde alınan önlemler ve bu çerçevede Bakanlığımızın salgına yönelik yapmış olduğu uygulamalar sayesinde, turizmde rekabet edilen diğer ülkelerden daha az zararla kriz atlatılmış, ivme artık yukarıya doğru yönelmiştir. Öyle ki salgının etkisinin azaldığı bu günlerde ülkemizin yılın ilk çeyreğinde ve akabindeki turizm hareketliliği memnuniyet verici düzeylere ulaşmıştır. Salgın sürecinde yaşananlar ve küresel çaptaki kısıtlamalar, turizm faaliyetlerinin kalkınma açısından ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir."

Karamustafa, deniz, güneş, kum turizmi başta olmak üzere sağlık turizmi, doğa turizmi, gastronomi turizmi, spor turizmi, inanç turizmi, macera turizmi, kongre ve etkinlik turizmi gibi birçok alternatif turizm faaliyeti için Türkiye'nin elverişli olduğunu belirtti.

Söz konusu bu alternatif turizm faaliyetleriyle, Türkiye'nin turizminin 12 aya yayılabildiğini anlatan Karamustafa, bu sayede gelen turist sayısında ve elde edilen turizm gelirlerinde önemli artışlar sağlandığını ifade etti.

- Güvenli Turizm Sertifikası

Karamustafa, salgın sürecindeki Güvenli Turizm Sertifikası uygulamalarının da yerinde bir karar olduğunu aktardı.

"Ekolojik Turizm Sertifikası" uygulamasına geçilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, şöyle devam etti:

"Gerek kamu ve özel sektör tarafından verilen yaygın turizm eğitimleri, gerekse de ortaöğretim ve yükseköğretim kurumları tarafından verilen örgün eğitim sayesinde, ülkemizde artan turizm hareketlerine destek olacak nitelikli iş gücü de yeterli oranda yetiştirilmektedir. Ülkemiz ilk turizm faaliyetlerinde yabancı iş gücü ithal etmekteyken, mevcut durumda sahip olduğu nitelikli turizm eğitimleri sayesinde dünyanın dört bir tarafına turizm çalışanı ihraç etmektedir. Bu durum da ülkemizin turizme verdiği önem neticesinde, dünyada öncü bir turizm ülkesi haline geldiğine işaret etmektedir. Salgın döneminde oluşan istihdam açığının da salgın sonrası dönemde eğitimli ve nitelikli iş gücü ile kapatılması, turizm hizmet kalitemizin daha da artmasına kesinlikle katkı sağlayacaktır.

Salgın sürecinin ardından Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın her ne kadar ülkemiz turizmini etkileyeceği düşünülse de her iki ülke arasındaki bu savaşta ülkemizin, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu arabuluculuk rolü, son derece önemli olup, ülkemizin bulunduğu coğrafyadaki önemini ve konumunu bir kez daha ortaya koymaktadır. Ümit ediyorum ki bu savaş en kısa sürede sona erecek ve önemli düzeyde turist ve turizm geliri sağlayan bu iki ülkeden elde ettiğimiz turizm gelirleri savaş sonrasında da artarak devam edecektir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.