Kıbrıs Rum yönetimi: Kovid-19, iddia edilenden daha az kedinin ölümüne neden oldu

19 Temmuz 2023 Çarşamba 22:45
Kıbrıs Rum yönetimi: Kovid-19, iddia edilenden daha az kedinin ölümüne neden oldu

LEFKOŞA (AA) - Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Veterinerler Birliği, Kovid-19'un kedilerdeki varyantının 300 bin kedinin ölümüne yol açtığı iddialarını yalanlayarak, bu sayının ada genelinde 8 bin olduğunu belirtti.

GKRY Veterinerler Birliği Direktörü Nektaria Ioannou Arsenoglou, yerel hayvan hakları savunucuları ve yabancı basının, adada Kovid-19 mutasyonu nedeniyle 300 binden fazla kedinin öldüğü iddialarına ilişkin Associated Press'e (AP) konuştu.

Arsenoglou, bu rakamların "abartılı" olduğunu belirterek, 35 veteriner kliniğinin yaptığı araştırmaya göre ada genelinde 8 bin kedinin bu nedenle öldüğünü saptadıklarını belirtti.

Kovid-19'un kedilerdeki türevi olan Kedilerin Enfeksiyöz Peritonitisi (FIP) isimli virüsün tedavi edilmediği taktirde ölümcül olabileceğini kaydeden Arsenoglou, ancak ilaç tedavisiyle kedilerin yüzde 85'inin eski sağlığına kavuşabileceğini vurguladı.

Anahtar Kelimeler:
KediKovid-19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.