Kırıkkale'de 2020 yılında 439 kişi sigarayı bıraktı

KIRIKKALE (AA) - İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, 2020 yılında Sigara Bırakma Polikliniğine başvuran 605 vatandaştan 439'unun sigarayı bıraktığını bildirdi.Ağırtaş, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yaptığı...

08 Şubat 2021 Pazartesi 12:12
Kırıkkale'de 2020 yılında 439 kişi sigarayı bıraktı

KIRIKKALE (AA) - İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, 2020 yılında Sigara Bırakma Polikliniğine başvuran 605 vatandaştan 439'unun sigarayı bıraktığını bildirdi.

Ağırtaş, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, sigara kullanımının başta akciğer kanseri, kalp hastalıkları ve KOAH olmak üzere diğer kanser türlerinin gelişiminde temel etken olduğunu belirtti.

Tütün kullanımının küresel düzeyde her yıl 8 milyondan fazla kişinin ölümüne yol açtığını ve bu sayının 1,2 milyon kadarının sigara içmeyen ancak sigara dumanından pasif etkilenen kişiler olduğunu aktaran Ağırtaş, şunları kaydetti:

"Maalesef, sigara kullanan her 2 kişiden biri bu nedenle yaşamını yitirmekte. Günde 14 bin kişi ve her 6,5 saniyede bir kişi sigaraya bağlı nedenlerden hayata veda etmektedir. Türkiye en çok sigara içen ülkeler arasında 11'inci sırada yer alırken, 2020 yılında 40'ıncı sıraya gerilemiştir. Ortalamanın üzerinde olsak da geçmiş yıllara oranla ülkemizde sigara tüketiminin düşmüş olması sevindirici bir gelişmedir. Ancak bu sevindirici gelişme, sigaraya bağlı hastalıklar ve ölümler olduğu gerçeğini değiştirmemektedir."

Ağırtaş, sigarayı bırakmak isteyenler için Sağlıklı Yaşam Merkezi bünyesinde hizmet veren Sigara Bırakma Polikliniğine başvurabileceklerini veya Sigara Bırakma Danışma Hattını ücretsiz arayabileceklerini belirterek, 2020 yılında polikliniğe başvuran 605 vatandaştan 439'unun sigarayı bıraktığını aktardı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.