Kırıkkale'de Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Halk Eğitim Merkezinde Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Halk Eğitim Merkezi Cerrahi Maske Atölyesi bahçesindeki program renkli...

02 Haziran 2022 Perşembe 09:43
Kırıkkale'de Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Halk Eğitim Merkezinde Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Halk Eğitim Merkezi Cerrahi Maske Atölyesi bahçesindeki program renkli görüntülere sahne oldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, programda yaptığı konuşmada, bu yıl ikincisi düzenlenen hafta kapsamında Türkiye genelinde ve Kırıkkale'de pek çok etkinliğin gerçekleştirildiğini belirtti.

Yılın ilk 5 ayında 708 kurs açtıklarını aktaran Telefoncu, şunları kaydetti:

"İlimizde yaygın eğitim faaliyetleri 9 halk eğitimi merkezinde, 9 kurum müdürü, 10 müdür yardımcısı, 40 kadrolu öğretmenimiz, 195 ücretli usta öğreticimiz ve 11 destek eğitim personelimiz tarafından gerçekleştirilmektedir. Yaygın eğitim faaliyetlerimizin ilimizde son 5 yılki istatistiklerine baktığımızda 2018 yılında 1322 kursumuzda 26 bin 652 kursiyerimiz eğitim gördü. 2019 yılında bu sayı 1521 kurs olarak ve 29 bin 662 kursiyer olarak karşımıza çıkmaktadır. 2020 ve 2021 yılında salgın döneminde sayılarımız düştü. Ancak 2022 yılına hızlı bir giriş yaptık. İlk 5 ay itibarıyla 708 kursumuz açıldı ve 20 bin 124 kursiyerimize eğitim vermeye devam ediyoruz."

Telefoncu, kursların gerçekleştirilmesinde destek veren paydaş kurumlar ile eğitim gören kursiyere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından çeşitli gösterilerin düzenlendiği etkinlikte, kursiyerler tarafından hazırlanan ürünlerin sergisi açıldı.

Programa, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Çaykara, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Süreyya Kılıç, protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.