Kırıkkale'de marketlerde fiyat ve stok denetimi

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de zabıta ekiplerince marketlerde fahiş fiyat ve stok denetimi gerçekleştirildi.Kırıkkale Belediyesinden yapılan açıklamada, zabıta ekiplerinin marketlerdeki reyonları gezerek, birçok konuda detaylı denetimde...

07 Mart 2022 Pazartesi 14:48
Kırıkkale'de marketlerde fiyat ve stok denetimi

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de zabıta ekiplerince marketlerde fahiş fiyat ve stok denetimi gerçekleştirildi.

Kırıkkale Belediyesinden yapılan açıklamada, zabıta ekiplerinin marketlerdeki reyonları gezerek, birçok konuda detaylı denetimde bulunduğu belirtildi.

Ekiplerin, gramaj, fiyat ve irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında inceleme yaptığı aktarılan açıklamada,"Kent genelindeki alışveriş merkezleri ve marketlerde yapılan denetimlerde, raf fiyatı ile kasa fiyatı arasında oluşan tutarsızlık, haksız kazanç, tarihi geçmiş ürünler ve hijyen kurullarına uymayan işletmelere gerekli uyarı ve cezai işlemler uygulandı. Ayrıca denetimlerde karşılaşılan fahiş fiyat artışı, ürün stokçuluğu, depo fatura irsaliye kontrolü gibi olumsuzluklar ise Ticaret İl Müdürlüğüne tutanak ile bildiriliyor." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.